POLONIA. Partidul lui Kaczynski se prăbușește în sondaje și aruncă cu subvenții în alegători

16 Aprilie 2018
Jaroslaw Kaczynski
Jaroslaw Kaczynski
FOTO: Grup RC

Sprijinul electoral pentru partidul Lege şi Justiţie, aflat la guvernare în Polonia, s-a redus semnificativ în ultimele luni, iar guvernul promite acum diverse subvenții.

Sprijinul electoral pentru partidul Lege şi Justiţie (PiS) s-a redus în ultimele luni, în urma scandalului provocat de bonusurile financiare pentru miniştri, a unei dispute diplomatice cu Israelul şi SUA privind Holocaustul şi a protestelor contra înăspririi suplimentare a legii avortului.

Concret, sprijinul pentru PiS, partidul dirijat de Jaroslaw Kaczynski, s-a prăbușit în ultima lună la 29%, cu 5 puncte procentuale, potrivit unui sondaj al Kantar Public pentru Fakt24.pl.

Nu este primul sondaj care arată declinul PiS, dar este primul care arată că opoziția liberală unită urcă pe primul loc.

Conform sondajului, Platforma Civică și Partidul Nowoczesna adună împreună 32%, cu 5% mai mult decât în urmă cu o lună.

Veștile sunt îngrijorătoare pentru PiS, în condițiile în care aqnul acesta au loc alegerim locale, iar în 2019 vine rândul scrutinului parlamentar. În consecință, guvernul a promis reduceri fiscale pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) şi alocarea unor fonduri sporite pentru copii, pensionari şi infrastructură.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a promis să reducă rata impozitului pe venit pentru IMM-uri de la 15% la 9% şi să aloce 23 de miliarde de zloţi (7 miliarde de dolari) pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii pentru vârstnici în următorii câţiva ani.

De asemenea, Morawiecki a anunţat că guvernul său va extinde ajutoarele pentru mamele cu cel puţin patru copii şi că elevii vor primi 300 de zloţi (90 de dolari) anual pentru cheltuieli. Pentru modernizarea infrastructurii rutiere au fost promise 5 miliarde de zloţi (1,5 miliarde dolari).Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?