Polițiștii au anunțat cauza incendiului de la catedrala Notre Dame din Paris

18 Aprilie 2019
Catedrala Notre Dame în flăcări
Catedrala Notre Dame în flăcări
Catedrala Notre Dame în flăcări Incendiu Catedrala Notre Dame Incendiu Notre Dame

Anchetatorii cred că incendiul de la catedrala Notre Dame din Paris, izbucnit luni seara, s-a produs din cauza unui scurt-circuit electric, anunță poliția. 

Un oficial din poliție a declarat că anchetatorii nu au încă unde verde ca să se apuce de treabă și să caute printre rămășițe, din motive de siguranță. 

El a spus că monumentul este încă consolidat cu scânduri din lemn pentru a susține părți fragile ale zidurilor. 

Notre-Dame, secole de istorie

Unul dintre cele mai puternice simboluri ale culturii Europene, Catedrala Notre-Dame din Paris, a fost cuprinsă de un incendiu devastator, noaptea trecută. Încă nu se știe dimensiunea reală a pagubelor. Mii de oameni au privit înmărmuriți, de pe ambele maluri ale Senei, cum turla în formă de săgeată a catedralei se prăbușește.

Zona medievală a capitalei Franceze a fost cufundată în liniște. Nimeni nu avea puterea să scoată vreun cuvânt. Toți oamenii priveau înmărmuriți cum un simbol vechi de peste 850 de ani se transformă în scrum, chiar sub ochii lor. Turla principală a Notre-Dame, în formă de săgeată, a cedat și s-a prăbușit.Președintele francez, Emanuel Macron, promite că Notre Dame va fi refăcută. El a mers la locul incendiului și a ținut un discurs în apropierea Catedralei. Macron și-a luat angajamentul că va căuta cele mai mari talente și va reconstrui edificiul în numele francezilor.

Catedrala Notre Dame din Paris a ars ca o torță. Turla și acoperișul s-au prăbușitSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
ALI
19 Apr 09:36
Un incendiu cu o viteza de propagare aproape instantanee pe suprafete foarte largi si planuri diverse, intr-o cladire care e observata in orice moment de mii de perechi de ochi continuu, din diverse pozitii, interior si exterior, cu sisteme de stingere incendii proprii, nu poate avea o cauza intimplatoare. Favorizat de lucrarile exterioare de reconstructie (deci fara materiale flamabile) se pare ca a fost planificat si executat. Se trage de timp degeaba ...
Răspunde
0 0
Vernescu
19 Apr 09:17
Pwla. A fost atac terorist. Sa-i pupe in cwr pe araboci, ca le-au dat prea multe drepturi, iar acum acesti odiosi le-o trag!
Răspunde
0 0
Dan Stanescu
19 Apr 08:43
Adica bagati titlul: "Polițiștii au anunțat cauza incendiului de la catedrala Notre Dame din Paris" iar cititorii, fericiti, vor sa vada "cauza", dar de fapt: "Anchetatorii cred ca...". Pai daca mergem pe "cred ca...", unii cred ca Macron s-a furisat tiptil, tiptil, cu o canistra de benzina si o bricheta si a aprins Notre Dame-ul la ordinul globalistilor...
Cine naiba poate crede ca intr-o cladire cu un statut de exceptie a venit un electrician "Dorel" care sa monteze o instalatie electrica de tot rahatul care sa faca scurt asa, deodata, in saptamana mare a catoliciilor...!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?