Pocora: Reînscrierea lui Tăriceanu în PNL, o acţiune diversionistă a PSD pentru a masca moţiunea

22 Mai 2014
Pocora: Reînscrierea lui Tăriceanu în PNL, o acţiune diversionistă a PSD pentru a masca moţiunea
Pocora: Reînscrierea lui Tăriceanu în PNL, o acţiune diversionistă a PSD pentru a masca moţiunea

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, joi, că ştirea privind reînscrierea lui Călin Popescu-Tăriceanu în PNL, venită de la Satu Mare, reprezintă o acţiune diversionistă a PSD, care intenţionează să mascheze citirea în plenul Parlamentului a moţiunii de cenzură.

"PSD încearcă o strategie de a scăpa de citirea moţiunii de cenzură şi au venit şi cu această ştire. Importantă e moţiunea", a spus Pocora.

Ea a precizat că Statutul PNL are prevederi pentru astfel de situaţii şi a arătat că înscrierea se face în organizaţia arondată domiciliului sau reşedinţei sau care se află în zona în care persoana în cauză îşi desfăşoară activitatea.

"Am văzut când domnul Tăriceanu a plecat, acum auzim că s-a răzgândit şi că şi-ar dori înapoi în PNL. Statutul PNL are prevederi pentru aceste situaţii, există obligativitatea de a respecta Sstatutul, de a te înscrie acolo unde domiciliezi, unde ai reşedinţă sau activităţi, sunt o serie de proceduri", a spus Pocora.

Ea a arătat că preşedintele interimar al organizaţiei PNL de la Satu Mare, Virgil Enătescu, care i-a succedat lui Ovidiu Silaghi, după plecarea acestuia la PSD, i-a transmis că nu l-a invitat şi nu acceptă primirea lui Tăriceanu în PNL şi că la Satu Mare există o campanie susţinută a PSD, o campanie "mincinoasă" bazată pe ideea că USL ar trăi.Ea a menţionat că, potrivit Statutului, dacă organizaţia judeţeană nu e de acord cu reînscrirea lui Tăriceanu, acesta nu se poate întoarce în PNL.

"Domnul Ponta şi PSD se încăpăţânează să spună că USL ar trăi pe undeva şi fac astfel de acţiuni şi diversiuni. Pe domnul Tăriceanu l-or fi invitat (să se reînscrie în PNL, n.r.) prieteni apropiaţi PSD", a spus Pocora.

Întrebată dacă Tăriceanu este membru PNL în acest moment, Pocora a precizat: "Procedural, ca să devii membru, trebuie să completezi adeziunea, iar acest lucru se poate verifica la organizaţie. Un membru se înscrise în organizaţia locală, apoi e validată această înscriere de către Biroul Judeţean, ori la judeţ lucrurile stau cu totul altfel".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, joi, că a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid.

"Am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun PNL, accept invitaţia de a reveni în PNL", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferință de presă susţinută la Satu Mare.

Tăriceanu se află la Satu Mare pentru a susţine candidatura lui Ovidiu Silaghi la alegerile parţiale de duminică pentru un colegiu de deputat. Deşi inițial desemnat candidatul PNL, recent Silaghi a demisionat din partid și a devenit candidatul PSD-UNPR-PC.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
Pictor Vonta
23 May 17:29
Tariceanu e o raie in PNL si USD. USL se scarpina deci USL traieste.
Răspunde
4 -1
22 May 13:25
MASONICA SECU ATAT IL DUCE CAPUL...A VAZUT CA NU A FACUT DESTUL RAU...PAI REINTRA IN PNL SI SE DETONEAZA CAND PRINDE IAR PNL IN SENSIBILITATE...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?