Pocora: PSD a politizat consulatele; numiri precum cea a lui Socaciu, sfidări la adresa românilor

9 Aprilie 2014
Pocora: PSD a politizat consulatele; numiri precum cea a lui Socaciu, sfidări la adresa românilor
Pocora: PSD a politizat consulatele; numiri precum cea a lui Socaciu, sfidări la adresa românilor

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, miercuri, că PSD a politizat consulatele României din străinătate pentru a oferi "sinecuri" membrilor de partid, ea afirmând că numiri precum cea a lui Victor Socaciu la Montreal sunt "o sfidare la adresa cetăţenilor români de acolo".

Potrivit acesteia, setea nemăsurată de putere şi control a PSD se vede "şi în politizarea misiunilor consulare şi diplomatice ale Ministerului de Externe".

"Ultima numire şi cea mai scandaloasă este cea a domnului Victor Socaciu, trimis în Canada în calitate de consul general al României la Montreal. Considerăm că astfel de numiri reprezintă o sfidare la adresa cetăţenilor români care locuiesc acolo, cetăţeni care au nevoie de asistenţa şi susţinerea statului român şi nu a partidului stat PSD", a susţinut purtătorul de cuvânt al PNL.

Ea a menţionat că toţi consulii generali sunt numiţi de prim-ministru. Pocora a prezentat o listă a consulilor trimişi de Guvern în străinătate cu sprijin politic după ce au fost membri ai PSD sau apropiaţi acestora: Mihai Zaharescu (Africa de Sud), Mocanu Floricel Paul (Australia), Ovidiu Grecea (Brazilia), Marinescu Antonela (Canada), Pop Sabin (Fraţa), Boicu Geanina Mihaela (Spania), Popescu Marian (Spania), Mardare Radu Cătălin (Spania), Steriu Alexandru (Spania), Vasiloni Trandafir Florin (Ungaria).

"Jumătate din consultatele României sunt ocupate de persoane fără statut diplomatic, în Italia sunt trei consuli generali, la Bolonia, Milano şi Toronto, care nu sunt diplomaţi de carieră. 75% din consultarele româneşti din Italia şi Spania nu sunt conduse de diplomaţi, ci de oameni de partid ai PSD", a mai spus Pocora.Purtătorul de cuvânt al PNL a susţinut că PSD oferă oamenilor săi "sinecuri", acest lucru fiind remarcat începând cu actualul ministru pentru românii de pretutindeni.

"Cred că PSD a învăţat bine şi i-a plăcut foarte mult lecţia oferită de domnul Baconschi în campania pentru domnul Băsescu. Mă întreb dacă acesta este într-adevăr scopul pentru care PSD trimite atâţia oameni de partid în misiuni unde se află numeroşi cetăţeni români", a mai afirmat Pocora.

Cântăreţul Victor Socaciu, fost deputat PSD, care conduce de un an Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, a fost numit de Guvern consul general al României la Montreal, în Canada.

Cântăreţul Victor Socaciu, fost deputat PSD, a fost numit în ianuarie 2013 la conducerea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor. Socaciu deţine un certificat de revoluţionar. El a candidat la ultimele alegeri parlamentare pentru un nou mandat la Camera Deputaţilor în Colegiul 1 Diaspora, dar s-a clasat la numărătoarea voturilor în urma candidatului candidatului PPDD Mihai Aurelian.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 -1
dorel
09 Apr 19:10
pentru madam' pocora- daca taceai filozof ramineai!!!
Răspunde
1 -1
casper
09 Apr 16:35
ma intreb ce nu e politizat in tara asta. isi pun astia amprenta peste tot, si uite asa tara sta pe loc si nu se dezvolta. niciun partid politic nu merita, nici macar unul. mai bine sustin candidatii independenti ori de cate ori am nevoie.
Răspunde
3 -2
Antonie
09 Apr 15:47
Ce cauta Socaciu la consulatul Romaniei,ce cultura politica are el,in afara ca a fost si este un menestrel muzical si nimeni nu contesta aceasta calitate.Dar de aici pana la a fi consul e cale lunga badie... !Pe vremuri,candva ,nu toata lumea ajungea la aceasta cariera inalta.Erau oameni cu experienta internationala ,cu ceva cariera militara si
di[plomatica ,cu ceva stiinta mai multa de carte,vreo cinci limbi,cu vreun
doctorat neplagiat, cu ceva carti scoase pe la edituri,,,E,ehei ! acum ...?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?