Pocora, PNL: Programul Guvernului Ponta 3 - TRAGICOMIC pentru o economie încă fragilizată

10 Martie 2014
Pocora, PNL: Programul Guvernului Ponta 3 - TRAGICOMIC pentru o economie încă fragilizată / Foto: MEDIAFAX
Pocora, PNL: Programul Guvernului Ponta 3 - TRAGICOMIC pentru o economie încă fragilizată / Foto: MEDIAFAX

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, afirmă că programul noului Guvern este "tragicomic", precizând că liberalii vor analiza cu mare atenție dacă acest document păstrează spiritul USL.

"Discursul politicianist al celor din PSD nu rezolvă problemele, ci doar le îmbracă frumos. PNL va analiza cu foarte mare atenție dacă programul păstrează spiritul USL, așa cum am fost anunțați inițial de premier, sau avem de-a face cu un program care s-a deplasat semnificativ spre stânga. Vorbim de un program făcut pe genunchi, dovadă fiind greșelile de scriere care au ieșit în evidență. Acest program de guvernare este tragicomic pentru o economie încă fragilizată, neconsolidată financiar în această etapă post-criză", a scris, luni, Cristina Pocora, pe pagina sa de Facebook, informează AGERPRES.

Ea menționează și că programul noului Guvern nu oferă termene și măsuri asumate explicit, ci este dominat de precizarea "în măsura în care cadrul fiscal-bugetar o va permite"."Principiul economic al guvernării PSD alături de celelalte partide satelit este "tuturor după nevoi, de la noi, după posibilități", în care apare în mod obsesiv sintagma "în măsura în care cadrul fiscal-bugetar o va permite". Remarcăm că măsurile privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator, scutirea de impozit pe profitul reinvestit, mărirea salariului minim și reducerea TVA, deși măsuri importante în guvernarea USL, Cabinetul Ponta III le menționează cu precizarea "în măsura în care cadrul fiscal-bugetar o va permite". După ce în 2013 România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE, Guvernul PSD arată că este incapabil să spună ceva concret cu privire la o serie de măsuri importante pentru România", spune deputatul liberal.

Cristina Pocora afirmă că mențiunea "în măsura în care cadrul fiscal-bugetar o va permite" demonstrează că Victor Ponta nu a fost "onest" când a spus că dorește să păstreze în actul de guvernare componenta liberală.

Ea adaugă și faptul că premierul Victor Ponta a "tergiversat timp de doi ani adoptarea acestor măsuri printr-o ordonanță de urgență sau proiect de lege, întreg demersul rămânând doar la nivel declarativ".

"Există resurse în Bugetul de stat pentru anul 2014 care utilizate cu discernământ pot acoperi deficitul creat la care se adaugă și trendul ascendent al veniturilor încasate în luna ianuarie precum și previziunile optimiste pentru luna februarie", arată Pocora.

Ea arată că parlamentarii liberali au depus proiecte la Camera Deputaților care vizează reducerea CAS și neimpozitarea profitului reinvestit.

"Nu putem să stăm pasivi și să vedem cum măsuri despre care premierul Ponta le dădea ca sigure, măsura de neimpozitare a profitului reinvestit, ca și reducerea CAS la angajator, de la 1 iulie 2014, nu mai sunt atât de sigure în noul program. Ele sunt la latitudinea 'cadrului fiscal-bugetar'. PNL solicită imperativ miniștrilor PSD să facă în așa fel încât 'cadrul fiscal-bugetar' să permită adoptarea măcar a celor două măsuri, prevăzute în programul de guvernare al USL, măsuri esențiale pentru revigorarea mediului de afaceri. Noul guvern trebuie să înțeleagă că cel care trebuie adaptat priorităților de politică economică este cadrul fiscal-bugetar, nu invers. Dacă într-adevăr acest program este același cu cel al USL, atunci aceste măsuri promovate de PNL ar trebui să fie adoptate cât mai curând posibil", mai scrie Pocora.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
Antonie
10 Mar 15:08
E drept ceea ce spune Pocora, programul Ponta 3 e o batjocura pe obrazul Romaniei, o marsavie ordinara ,pe care si-o permite acest om in numele poporului.Ca asa se lauda el ca ,,reprezinta ,, 70% din vointa Romaniei,, Dar Romania nu a incheiat pact cu maghiarii ,ca acum sa vina la Tg.Mures cu steaguri secuiesti si sa dea cu tifla romanilor!iata cum insusi Guvernul creeaza insabilitate in tara,nu romanii.
Răspunde
2 0
Dorin-Adrian Cristea
10 Mar 11:19
Asa cum guvrnul pastreaza capul si tot asa si programul raman nejustificate schimbarile de guvern care doarce dovedesc incompetenta PR a PSD.
Răspunde
2 0
Dorin-Adrian Cristea
10 Mar 11:17
3 PSD nu doar ca e incompetentla resurse de a-si respecta propriul program dar e si minoritarist dictatorial prin modul cum a ajuns si se pastreaza la Putere.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?