PMB a răspuns solicitării realitatea.net despre mitingul din 10 august + replica organizatorilor

7 August 2018

PMB a reacţionat printr-un comunicat, după ce realitatea.net a cerut primarului Gabriela Firea un răspuns la întrebarea "A aprobat sau nu Primăria Bucureşti mitingul din 10 august?", dat fiind faptul că în spaţiul public au apărut controverse referitoare la protestul care va avea loc în Piaţa Victoriei.

Redăm mai jos comunicatul remis de PMB site-ului realitatea.net, la solicitarea jurnalistului Cristian Otopeanu:

"COMUNICAT DE PRESĂ

FRP a informat Primăria Capitalei că nu va mai organiza miting în data de 10 august

Primăria Municipiului București a înregistrat, în data de 1 august 2018, o adresă transmisă prin e-mail, prin care Federația Românilor de Pretutindeni informează că renunță la organizarea mitingului din data de 10 august, din Piața Victoriei.

Prin această scrisoare, Federația ignoră cu bună-știință faptul că protestul a fost autorizat, așa cum s-a comunicat public, și încearcă să inducă ideea că a primit doar o negație la solicitarea de a organiza aceasta manifestație. Primăria Capitalei a comunicat oficial că mitingul a fost autorizat imediat după întâlnirea Primarului General cu toate instituțiile implicate în desfășurarea adunărilor publice, în data de 23 iulie - Prefectura Capitalei, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Brigada de Poliție Rutieră, Poliția Locală, Jandarmeria, S.R.I., R.A.T.B., Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, precum și reprezentanți ai Direcțiilor din Primăria Capitalei cu atribuții în acest domeniu.

Primăria Municipiului București a aprobat organizarea mitingului, găsind soluția pentru siguranța participanților: întrucât cererea viza organizarea unui miting cu 1.000.000 de participanți în Piața Victoriei, un spațiu insuficient pentru un număr atât de mare de oameni, aprobarea a survenit numai după ce, în colaborare cu instituțiile de resort, a fost stabilită extinderea spațiului destinat adunării publice în cauză.

Având în vedere că este vorba despre o situație de maxim interes public, transmitem anexat adresa în cauză, comunicatul de presă transmis public după ședința din data de 23 iulie, protocolul aprobat pentru mitingul din 10 august 2018 și extrasul din legislație privind obligațiile organizatorilor de adunări publice, ale participanților și ale autorităților publice locale.

Reamintim faptul că Primăria Capitalei a comunicat inițial că, în urma întrunirii Comisiei de avizare a solicitărilor de avizare a cererilor pentru organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cererea de organizare a mitingului din 10 august nu putea fi soluționată favorabil, așa cum era enunțată, întrucât încălca prevederile articolului 2 din Legea nr. 60/1991 republicată privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

Pentru a discuta condițiile în care adunarea poate avea loc în deplină siguranță și cu respectarea legislației în domeniu, Primăria Capitalei a invitat, ulterior, organizatorul la o întâlnire comună cu reprezentanții tuturor instituțiilor responsabile de ordinea, liniștea publică și siguranța cetățenilor.

Organizatorul a transmis, la acea dată, că nu poate lua parte la această ședință de lucru din cauza imposibilității de a reveni în țară. Decizia Comisiei a fost de a autoriza mitingul, cu condiția ca zona anunțată inițial să fie extinsă și cu arterele adiacente. După întrunire, când i s-au comunicat rezultatele întrevederii, organizatorul a anunțat telefonic că va veni în data de 10 august sa ridice protocolul aprobat.

Reamintim faptul că, potrivit Legii 60/1991, organizatorul unei adunări publice are obligația să ia legătura, cu câteva zile înaintea evenimentului, cu Poliția Capitalei, Brigada Rutieră, Poliția Locală a Municipiului, Jandarmeria, IGSU, Serviciul de Ambulanță, pentru a stabili concret, împreună cu autoritățile, detaliile tehnice legate de organizarea mitingului, în deplină siguranță pentru participanți, cât și pentru bucureștenii care se vor afla în acel perimetru sau în zonele adiacente, ceea ce nu s-a întâmplat până în momentul de față"

--------------------------------Citeşte şi:  Realitatea.net te întreabă: De ce vii la protest? UPDATE Mesaje emoţionante, dar răspicate ale oamenilor din Diaspora VIDEO

----------------------------------

UPDATE 

Într-o intervenţie la Realitatea TV, Emanuel Cioacă, organizatorul mitingului din 10 august, a susţinut că nu a primit niciun protocol din partea primăriei. Mai mult, spune acesta, deşi primăria susţine, în comunicat, că "organizatorul a anunțat telefonic că va veni în data de 10 august sa ridice protocolul aprobat", acesta nu şi-a luat niciun angajament de acest fel.

"Am trimis o adresă în data de 31 iulie (prin care renunţă la organizarea mitingului din 10 august, n.r.), dar, până să trimit eu adresa, i-am contactat ca să primesc un răspuns favorabil, dar mi-au spus acei funcţionari care se ocupă de evenimente că nu au primit nicio directivă de sus ca să ne trimită un răspuns favorabil", a declarat Emanuel Cioacă, organizatorul mitingului, la Realitatea TV.

Referitor la faptul că în comunicat se spune că "decizia Comisiei a fost de a autoriza mitingul, cu condiția ca zona anunțată inițial să fie extinsă și cu arterele adiacente. După întrunire, când i s-au comunicat rezultatele întrevederii, organizatorul a anunțat telefonic că va veni în data de 10 august sa ridice protocolul aprobat", acesta a declarat: "Nu este adevărat. Eu le-am spus că pot să se întâlnească, să facă acea şedinţă pe care trebuia să o facă, acel protocol, şi să-mi transmită pe mail acel protocol ca să-l citim şi noi, în cadrul Federaţiei, şi după să-l semnăm, dacă este cazul. Dar nu am primit absolut nimic. Nu avem absolut nimic din partea domniilor sale. Mi se pare firesc să ai un protocol semnat, o autorizaţie".

"Eu am spus că o să ajung în România în data de 9-10 august, dar nu am specificat nimic de genul că o să vin să iau acel protocol. Le-am transmis pe mail că-i rog să-mi trimită acel protocol pe mail ca să putem să-l semnăm dacă este cazul", a subliniat Cioacă.

"Ca persoană fizică, pe 10 august voi fi în Piaţa Victoriei, dar ca organizator nu avem cum să ne mai organizăm pentru că dumnealor până acum nu ştiu ce au făcut. Puteau să ne contacteze de pe data de 23, când au apărut în presă acele articole. Am aşteptat 7 zile, apoi i-am contactat şi nu am primit niciun răspuns concret. Ni s-a spus că nu au directive, aşa că noi nu putem să ne asumăm acest miting pentru că ne-au anunţat foarte târziu", a mai spus acesta.

"Noi i-am căutat întotdeauna, ei niciodată. De fapt, o singură dată m-au căutat. Ne-au transmis un mail fără semnătură. Nu ştiam ce să fac: să le răspund, să nu le răspund, pentru că nu era semnat, nu l-a semnat nimeni. Ne comunica că dacă putem să ajungem pe 25 la Primăria Capitalei", a încheiat Cioacă. 

 

 

 

.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
enache
08 Aug 20:18
cand neispravitii guverneaza Țara și una la fek Bucurestiul asa se întampla.Si in cazul soferului cu faimoasele numere au incercat bwebecii sa-l agate si pana la urma au reusit doar sa se faca de ras
Răspunde
0 0
Dudi
08 Aug 09:11
Cu alde cioaca spuma intelectualitatii ati gasit sa combateti politica ? Jalnic ...
Răspunde
0 0
V ali
08 Aug 08:36
Nu va fie teama lasati mesajele sa apara.Noi transmitem cea ce simtim Sântem Cu voi
Răspunde
0 0
V ali
08 Aug 08:29
Nu ne mai puteti opri "Ce e scris in frunte-i pus"
Răspunde
0 0
Groza
08 Aug 00:20
Asemenea manipulari procedeaza si cei din dreapta.Bunastarea se vede prin numarul de plecari in vest?
Răspunde
0 0
Taragone
08 Aug 00:17
Mitingul ar fi realizat ceva incredibil, daca ar avut loc: anuntarea unei constructii politice in Diaspora, singura capabila sa alunge de la putere PSD, cel mai toxic partid politic din Romania.
Nu s-ar fi putut intimpla asta decit cu acceptul, tacit ori conspirativ, al SRI.
Acest serviciu secret a adus la putere Conventia Democratica din Romania in 1996, l-a facut presedinte pe Emil Constantinescu, l-a mentinut 10 ani la putere pe Traian Basescu (acum vedem de ce!) , a contribuit substantial la punerea in practica a actiunii parchetului DNA impotriva coruptiei, a mentinut-o la sefia DNA pe Laura Codruta Kovesi si l-a facut presedinte pe Klaus Werner Iohannis.
Este momentul ca SRI sa intervina din nou pentru asanarea scenei politice din Romania care balteste spre putrefactie.
Sigur, s-a lasat in mod intentionat/conspirativ impresia ca acest serviciu a fost pus cu botul pe labe de in anume partid politic.
Nicidecum, e prea puternic, nu are egal in UE;vor urma, ca la cutremur, mai multe replici, decit ca ale SRI-ului vor in crestere, nu in scadere.
Era momentul ca in data de 10 august 2018 sa inceapa miscarea tectonica in spatiul public din Romania...
Nu va mai fi!!!
S-a schimbat strategia.
Răspunde
0 0
Groza
08 Aug 00:23
10 Bunastarea se vede prin numarul de plecari.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?