PLUS obține confirmarea oficială că Toader pregătește OUG pe Codurile penale

22 Martie 2019
Tudorel Toader
Tudorel Toader

PLUS, partidul lui Dacian Cioloș, anunță că a obținut în instanță confirmarea oficială că ministrul Justiției are în analiză o ordonanță de urgență pentru modificarea Codurilor penale. 

PLUS precizează că în urma acțiunii în instanță înaintate pentru suspendarea oricărui demers efectuat de Ministerul Justiției pentru emiterea unor OUG care să modifice Codurile penale, a obținut, din partea ministerului, recunoașterea faptului că  se lucrează la elaborarea unor astfel de proiecte.

”Într-un proces inițiat de Partidul Libertate Unitate și Solidaritate (PLUS), având ca obiect suspendarea oricărui demers efectuat de Ministerul Justiției pentru emiterea unor ordonanțe de urgență privind modificarea Codului Penal si a Codului de procedură penală, ministerul condus de Tudorel Toader recunoaște că lucrează la elaborarea unor astfel de ordonanțe. 

Astfel, la puțin timp după ce a fost scăpat cu ajutorul PSD de moțiunea îndreptată împotriva sa de către parlamentari, ministrul Justiției recunoaște că analizează posibilitatea de a modifica cele două Coduri penale prin ordonanțe de urgență. O astfel de informație confirmă zvonurile potrivit cărora PSD a blocat adoptarea moțiunii îndreptate împotriva lui Tudorel Toader în schimbul promisiunii acestuia de a forța modificarea Codului Penal si a Codului de procedură penală printr-o ordonanță de urgență. 

Recunoașterea a fost făcută printr-o adresă oficială depusă la dosarul cauzei și semnată de către un director din cadrul ministerului, în care se afirmă clar că „la nivelul secției de specialitate din cadrul Ministerului Justiției există în analiză posibilitatea elaborării unui proiect de act normativ de modificare a Codului Penal și de Procedură Penală””, anunță un comunicat al PLUS. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?