Platforma pentru reducerea riscurilor la dezastre a devenit operaţională

19 Decembrie 2017

Platforma naţională pentru reducerea riscurilor la dezastre a devenit operaţională, prima şedinţă având loc marţi, la sediul MAI, şi a fost condusă de secretarul de stat Raed Arafat. Potrivit MAI, scopul platformei este acela de a reduce daunele şi numărul oamenilor afectaţi de dezastre.

„Platforma naţională pentru reducerea riscurilor la dezastre este un organism consultativ din care fac parte reprezentanţi ai ministerelor şi instituţiilor publice cu responsabilităţi în gestionarea diferitelor tipuri de risc dar şi organizaţii nonguvernamentale, instituţii culturale, ştiinţifice, sindicale şi alţi reprezentanţi ai societăţii civile. Scopul Platformei este acela de a reduce mortalitatea şi numărul persoanelor afectate de dezastre, reducerea pierderilor economice şi daunelor asupra infrastructurii critice”, au precizat reprezentanţii MAI, potrivit unui comunicat de presă.

Un alt obiectiv al acestui grup de lucru este creşterea accesului populaţiei la sisteme de avertizare timpurie în cazul producerii unor dezastre. De exemplu, după furtuna puternică din Timişoara, din luna septembrie, în urma căreia au murit patru oameni, s-a stabilit, în cadrul unei mase rotunde, că cetăţenii au nevoie de sisteme de alerte înainte de producerea unui astfel de eveniment natural.

„Prin operaţionalizarea Platformei se asigură îndeplinirea obligaţiilor asumate de România, la Conferinţa Mondială pentru Reducerea Dezastrelor din Japonia, ca Parte semnatară a Declaraţiei de la Hyogo şi alinierea la bunele practici ale celor 83 de state care au constituite platforme naţionale”, mai arată sursa citată.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?