Planuri mari pentru Institutul Cantacuzino. Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii

20 Septembrie 2017
Institutul Cantacuzino poate produce vaccinuri "cam în trei ani".
Institutul Cantacuzino poate produce vaccinuri "cam în trei ani".

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat miercuri că a solicitat comisarului european pentru Sănătate ca Institutul "Cantacuzino" să fie "pol euroregional" de producție de vaccinuri.

"Institutul  Cantacuzino trece la MApN. Procedurile sunt în curs. Tot ceea ce ține de Ministerul Sănătății s-a făcut. Sunt toate avizele, însă în continuare lucrăm în paralel cu colegii de la MApN. După cum știți, am avut o întâlnire cu comisarul european pe Sănătate, în cursul căreia am solicitat ca Institutul Cantacuzino să fie pol euroregional de producție de vaccinuri care să acopere situația în care sunt probleme de șarje de vaccin care corespund sau există probleme de producție sau există situații în care nu se face aprovizionarea unei anumite țări", a spus Bodog.

El a afirmat că premierul Mihai Tudose va trimite în cursul acestei săptămâni o scrisoare Comisiei Europene pentru a solicita sprijin financiar pentru Institutul "Cantacuzino".

"Domnul comisar m-a încurajat foarte mult și în cursul acestor zile prim-ministrul va adresa o scrisoare în acest sens pentru a solicita sprijin. După cum știți, și doamna comisar Corina Crețu a anunțat că vor fi alocate fonduri pentru Institutul Cantacuzino", a spus Bodog, prezent la workshopul de deschidere a programului Aspen Healthcare & Quality of Life, organizat de Aspen România.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?