Pintea: Raportul Corpului de control la INML este gata!

22 August 2019
Sorina Pintea
Sorina Pintea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat joi,  la Bistriţa, că raportul Corpului de control referitor la INML a fost terminat în cursul nopţii de miercuri. Raportul urmează să fie transmis mâine unchiului Alexandrei Măceșanu, cel care l-a cerut în urmă cu câteva zile. 

"Eu am primit azi-noapte raportul (miercuri - n.r.), este gata. Trebuie să parcurgă nişte paşi legali, inclusiv să fie analizat astfel încât să nu existe date din anchetă care să fie publicate. După această analiză, vom transmite raportul celui care l-a cerut şi care va decide dacă va publica parte din el sau nu - mâine cel târziu, pentru că azi-noapte raportul a fost gata", a spus joi Sorina Pintea. 

Alexandru Cumpănașu a anunțat miercuri că va depune o plângere la Ministerul Sănătății pentru ca mai apoi să fie trimis Corpul de control al ministerului la Institutul Național de Medicină Legală.

Sorina Pintea a mai declarat, joi, că problema medicinei legale nu este legată de o lipsă de personal, ci de tarifele percepute pentru prestarea serviciilor, dar a dat asigurări că Ministerul Sănătăţii alocă fonduri pentru ca nicio anchetă penală să nu fie periclitată din acest motiv.

"Dacă vorbim despre specialitatea medicină legală, nu putem vorbi despre lipsa de personal majoră, pentru că, poate dintr-un motiv, să spun, mai pragmatic, oamenii au ales medicina legală fiind foarte bine plătită înainte de majorarea salariilor. S-au făcut paşi importanţi şi în zona respectivă. Problema medicinei legale, în acest moment, apropo de rapoarte, pentru că am avut discuţii cu cei de acolo înainte de a se întâmpla alte lucruri, este legată de tarifele pe care, în acest moment, medicina legală le are pentru prestarea serviciilor, pentru că o parte din finanţare vine din veniturile proprii. (...) În niciun caz nu sunt afectate anchetele de aceste finanţări pe tarife din venituri proprii. Pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii, Ministerul Sănătăţii finanţează", a afirmat Pintea.Sursa: https://www.agerpres.ro

 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?