Pinguinii trebuie să înoate aproape 500 de kilometri pentru a găsi hrană

13 Februarie 2009
Foto: flickr.com
Foto: flickr.com
Pinguinii încep să înoate din ce în ce mai mult pentru a-şi găsi hrană, avertizează cercetătorii.
Pescuitul excesiv şi poluarea îi fac pe pinguinii Magellan din sudul Americii să înoate cu 40 de kilometri mai mult decât până acum zecea ani pentru a găsi mâncare.


"Distanţa nu pare atât de mare însă ei mai trebuie să înoate alţi 40 de kilometri înapoi, şi ei înoată cei 80 de kilometri extra în timp ce partenerii lor stau pe cuiburi şi mor de foame", a declarat cercetătorul Dee Boersma, de la Universitatea din Washington.




Pinguinii înoată acum până la 500 de kilometri în căutarea peştelui, o distanţă care îşi pune amprenta asupra sănătăţii lor, scăzând din şansele de conservare a speciei.

Drept urmare, păsările tinere se mută în colonii aflate mai aproape de mâncare, pentru a descoperi în curând că aceste locuri s-au îndepărtat, din nou, de sursa de hrană.

Pinguinii mai mici, din zonele un pic mai calde, trebuie să se bată cu elementele naturii, cu ploi şi inundaţii, punând în pericol ouăle şi puii.

"Cuiburile lor se transformă în piscine", a declarat Boersma.

Supravieţuirea pinguinilor Magellan este ameninţată de schimbările curenţilor oceanici care îi forţează să înoate mai departe în căutarea hranei.

Numărul de pinguini din rezervaţia de la Punto Tombo din Argentina a scăzut cu peste 20% în ultimii 22 de ani, potrivit American Association for the Advancement of Science.

Pinguinii Magellan nu sunt singurii pe cale de dispariţie, în această situaţie fiind 12 dintre cele 17 specii de pinguin.

Subiecte pe aceeași temă



Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?