PIB-ul României a crescut cu 4,3% în primul trimestru. Care au fost motoarele de creștere

7 Iunie 2016

Economia românească a crescut în primul trimestru din acest an cu 4,3% faţă de perioada similară din 2015 şi cu 1,6% faţă de ultimul trimestru al anului trecut, transmite Institutul Național de Statistică (INS).

Potrivit datelor statistice principalul motor de creștere a economiei în primul trimestru a fost consumul populației.

În aceste condiții, pe partea de formare a PIB, creşterea economcă a fost susţinută în special de avansul cu 13,1%, faţă de primul trimestru din 2015, din comerţul en gros şi en detail, service auto, transport, depozitare, hoteluri şi restaurante, cele mai sensibile activităţi la creşterea consumului.

Creșteri cu 8,9% au fost înregistrate și în zona activităţilor de spectacole, culturale şi recreative, iar activitatea din sectorul informatică şi comunicaţii a crescut cu 7,6%.

Potrivit INS singurul domeniu în care s-au înregistrat contracții este agricultura, cu o scădere a activităţii cu 1,1% în primul trimestru din acest an. 

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?