Zi decisivă pentru Petre Roman. Fostul premier află dacă va fi urmărit penal în dosarul Revoluției

30 Octombrie 2019
Petre Roman
Petre Roman

Petre Roman, primul premier post-comunist, află azi dacă Instanța Supremă decide redeschiderea anchetei care-l vizează, în dosarul Revoluției. În aprilie, procurorii au clasat cauza pentru mai multe persoane, printre care și Roman. 

Parchetul General a stabilit însă, după o examinare din oficiu, că soluția de clasare în cazul lui Roman, pe motiv că n-ar fi probe concludente, nu este întemeiată.

În dosarul Revoluției au fost trimiși în judecată pentru infracțiuni contra umanității fostul președinte Ion Iliescu, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu și fostul șef al Aviației Militare, Iosif Rus.

Pentru alte nume din dosar, magistrații au decis să claseze cauza fie pentru că cei vizați au murit, fie pentru că n-au fost dovezi clare împotriva lor. 

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Sulex
30 Oct 11:27
Criminalul ăsta cînd este judecat?
Răspunde
0 0
Simion
30 Oct 11:13
pana la judecarea celor implicati ar trebui sa ne spuna cu subiect si predicat toata marsavia pusa la cale de ARMATA care a tras in manifestanti si NU SECURITATEA CUM A APARUT IN SPATIUL PUBLIC, O MIZERIE PUSA LA CALE DE ILEISCU CU GASCA LUYI DE NENOROCITI SI CARE NE-A COSTAT SUTE D EMORTI ( le puneau in carca securitatii).DACA NICI DUPA 30 de ANI NU SE STIE EXCAT CE A FOST INSEAMNA CA AVEM O JUSTITIE DE TOATA RUSINEA.!!!!!! MACAR PENTRU MORTII DIND ECEMBRIE 1989 SA STIM EXACT CU SUBOECT SI PREDICAT CINE NAIBII A TRAS IN MANIFESTANTI.!!!! STIM BIEN DIVERSIUNEA PUSA LA CALE DE ACEST INDIVID DE ILIESCU AVID D EPUTERE, O CANALIE SI JUMATATE CARE A DISTRUS TOATA ECONOMAI ROMANEASCA. NUMAI PENTRU ACEST LUCRU AR TREBUI BAGAT LA PUSCATIE SA STEA ACOLO SI SA-SI SCRTIE MEMORIILE .!!!!!!
Răspunde
0 0
contra
30 Oct 09:40
Pana una-alta vad ca e invitat la emisiuni in calitate de "criminolog"ca si Ecaterina Andronescu.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?