Peştera liliecilor se găseşte în Cheile Ampoiţei din judeţul Alba

8 Septembrie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Sunt protejaţi de lege, trăiesc după propriile reguli, ziua se ascund de lumina soarelui, iar noaptea zboară în voie. Sute de lilieci trăiesc într-o peşteră din Rezervaţia Naturală Cheile Ampoiţei din judeţul Alba. Iar drumul până la peştera liliecilor este atât de frumos încât nu v-aţi dori să se mai termine. Un peisaj de poveste, cu stânci de calcar ce au forme care de care mai ciudate şi un parâu cu o apă rece şi curată ca lacrima, întocmai descrierilor din basme.

Peştera Liliecilor se află pe Cheile Ampoiţei, o rezervaţie naturală aşezată la aproape 9 km de localitatea cu acelaşi nume. Dacă eşti amator de drumeţii, poţi ajunge lesne te jos, căci drumul pe duce singur către peşteră. Tot ce trebuie să faci este să nu te abaţi de la calea care te-a adus în localitatea Ampoiţa.

Cheile Ampoiţei sunt asemenea unor străjeri demni şi de neclintit. Uriaşele stânci calcaroase par mai degrabă sculptate cu mult talent şi precizie, decât create la întâmplare de natură. Ascuţite şi dure, iar pe alocuri parcă ondulate. La poalele lor, apele pârâului se întind ca un slujitor umil la picioarele unui gigant.

Rezervaţia Cheile Ampoiţei este un loc în care natura este aproape de forma ei naturală. Mâna omului nu prea a intervenit şi nici piciorul de turist nu a călcat aşa de des. Zona, necunoscută pentru mulţi, este preferată de cei care vor o vacanţă liniştită, în mijlocul naturii. Pentru aceştia, dar şi pentru cei care vor să vadă peisaje unice, există pensiunile de pe Valea Ampoiţei unde sunteţi primiţi oricând cu drag şi ospitalitate. Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?