Peste 15 tone de gunoaie, adunate la o acţiune de ecologizare a râurilor Vedea şi Teleorman

4 Iunie 2009
Foto: cjteleorman.ro
Foto: cjteleorman.ro
Circa 15 tone de PET-uri, deşeuri menajere şi textile au fost adunate, joi, în cadrul acţiunii organizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Teleorman pentru ecologizarea unor porţiuni din bazinele hidrografice ale râurilor Vedea şi Teleorman.

La Alexandria au fost adunate peste zece tone de gunoi de pe ambele maluri ale râului Vedea, pe o distanţă de 1,5 km. La acţiune au participat 100 de persoane, printre care 50 de angajaţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Teleorman, 30 de elevi de la Grupul Şcolar Agricol din localitate şi câte zece angajaţi de la Agenţia de Protecţie a Mediului şi Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu.

Directorul adjunct al SGA, Ion Barbu, s-a declarat mulţumit de rezultat, constatând că a scăzut semnificativ, faţă de anii precedenţi, cantitatea de gunoi aruncată în zona periferică a oraşului.

O acţiune similară s-a desfăşurat şi în localitatea Orbeasca de Jos, pe o distanţă de un kilometru din bazinul râului Teleorman, unde cei 60 de voluntari participanţi au strâns circa cinci tone de gunoaie.
Acţiunea desfăşurată în Teleorman face parte din campania "Săptămâna mediului tău", derulată sub patronajul Ministerului Mediului.

Acţiuni similare derulate de Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) s-au desfăşurat simultan, în data de 4 iunie, cu peste 3.000 de voluntari, pe râurile: Târgului, Vedea, Argeş, Olt, Jiu, Teleorman, Olăneşti, Tismana, Buzău, Doftana, Crişul Alb, Crişul Negru, Barcău, Timiş, Bârzava, Canalul Bega, Golful Cernei, Suceava, Bistriţa, Trotuş, Râmnicu Sărat, Milcov, Someşul Mic, Mureş, Târnava Mare, Târnava Mică, Arieş, Iara; la acumulările Lacul Morii, Goleşti, Văcăreşti, Frumoasa,  Rusciori, Ilfoveni şi Adunaţi, Ialomiţa, Pucioasa, Siriu, Ciurbeşti, Surduc, Poiana Uzului, Călineşti Oaş, Firiza, Ighiş, Zetea, Beizd, Mihoieşti, Cinciş, la digurile de apărare, faleza din Constanţa, precum şi în zonele de protecţie ale lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?