Pesta porcină, confirmată într-o gospodărie din județul Timiș

28 Ianuarie 2019
Pesta porcină, confirmată într-o gospodărie din județul Timiș
Pesta porcină, confirmată într-o gospodărie din județul Timiș

Gripa porcină africană a fost confirmată în județul Timiș, la doua zile după ce au fost găsite animale bolnave.

Directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Adian Popa, a declarat, luni, că gripa porcină a fost confirmată în urma testelor de laborator, în comuna Belinț, din județul Timiș.

”S-a confirmat gripa porcină, la Belinț. La Bârna nu a fost confirmată. Anunțul va fi făcut oficial de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor”, a declarat Adrian Popa.În urma investigaţiilor preliminare, a rezultat că, în perioada 10-11.01.2019, au fost cumpărate, de către două persoane din comuna Belinţ şi o persoană din comuna Bârna, un număr de 25 capete tineret porcin, de la o exploataţie situată în extravilanul localităţii Giroc, judeţul Timiş. Porcinele nu erau identificate cu crotalii auriculare şi nici însoţite de documente sanitare veterinare, medicii veterinari din circumscripţiile respective nefiind anunţaţi de aceste tranzacţii, fapt ce constituie o încălcare gravă a legislaţiei.

Până la data apariţiei rezultatului de laborator, muriseră 23 porcine, scrie realitateadetimis.net.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?