Pesta porcină s-a extins pe domeniul de vânătoare a lui Țiriac

5 Martie 2019

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor a anunţat prezența a noi cazuri de pestă porcină africană, confirmând în presă că zona afectată este cea închiriată de afaceristul român Ion Țiriac.

În cadrul comunicatului de presă emis marți, 5 martie, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor a anunţat prezența a noi cazuri de pestă porcină africană, confirmând în presă că zona afectată este cea închiriată de afaceristul român Ion Țiriac: „în data de 2 martie 2019 au fost confirmate noi cazuri de pestă porcină africană la mistreţi, pe fondul de vânătoare nr. 12 Fagu – Balc, în cadrul Complexului de vânătoare înregistrat sanitar veterinar”, scrie Realitatea de Bihor.

În același comunicat, DSVSA transmite că din numărul total de 60 de focare de pestă porcină africană confirmate în Bihor mai sunt active 39 focare, care afectează 14 localităţi: Crestur, Cherechiu, Abrămuț, Cheșereu, Galoș Petreu, Făncica, Silindru, Cubulcut Sălacea, Chișlaz, Târgușor, Abram, Petreu și Șimian.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Vlad
06 Mar 11:56
La Balc procedura este simpla, se inchide tarcul pentru a nu avea contact cu exteriorul si se recolteaza toti mistretii. Apoi dupa 3 luni se introduc porci santinela si se urmareste daca s-au mai inbolnavit. Dar ce face AGVPS si asociatiile neafiliate la nivel de tara asta e problema ca nu am auzit de vre-o masura pana acum. Tarcurile, lasand la o parte etica vanatoreasca, sunt mai sigure din acest punct de vedere.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?