
Persoanele ce preferă să stea treze până noaptea târziu, dar le este dificil să se trezească dimineaţa au un risc mai crescut de a muri mai devreme decât persoanele matinale.
În urma unui studiului, persoanele ce sunt mai active pe timpul nopţii sunt supuse unui risc cu 10% mai mare de a muri decât persoanele matinale.
''Persoanele nocturne ce sunt nevoite să funcţioneze după un program matinal ar putea suferi de anumite afecţiuni de sănătate,'' a declarat coautorul studiului Kristen Knutson, profesor de neurologie din cadrul Universităţii Northwestern.
Studiile anteriore din domeniu se axează pe rata mare a disfuncţiilor metabolice cât şi a afecţiunilor cardiovasculare, însă cel prezent este primul ce a analizat riscul mortalităţii.
În cadrul studiului, specialiştii au examinat legătura dintre preferinţa oamenilor pentru prima sau ultima parte a zilei şi riscul mortalităţii. Specialiştii au întrebat 433.268 de persoane cu vârste cuprinse între 38 şi 73 de ani dacă se consideră ''persoane matinale'' sau ''persoane nocturne''.
- Simona a revenit acasă! Cât stă în țară și ce a declarat la aeroport
- Reorganizarea RADET, aprobată de Planul de reorganizare a RADET, aprobat de Adunarea Generale a Creditorilor
- Caz șocant în Vrancea: Bărbatul găsit împușcat într-o mașină
- Reorganizarea RADET a fost aprobată. Compania va trece în subrodinea primăriei
Citește și...
Potrivit descopera.ro, rata mortalităţii a fost determinată în urma observaţiilor realizate pe parcursul a şase ani şi jumătate.
În cadrul studiului, specialiştii au descoperit că persoane nocturne au un risc crescut de dezvoltare a diabetului, afecţiunilor psihologice sau neurologice.
Subiecte pe aceeași temă
Citeşte totul despre: afecţiuni cardiovasculare, afecțiuni psihologice, diabet, mortalitate, neurologie, persoane matinale, persoane nocturne, specialişti
Adaugă părerea ta