Reguli noi pentru obţinerea permisului auto

29 Martie 2017

Cei care doresc sa devină șoferi ar putea fi obligați, în viitor, să urmeze cursuri de prim-ajutor! Este propunerea unui deputat care crede că astfel, în caz de accident, intervenția rapida ar putea salva vieți. Potrivit parlamentarului, care este și medic, peste 50% din decese au loc în primele minute de după accident. 

România se află pe ultimele locuri în ceea ce priveşte siguranţa rutieră în Uniunea Europeana, cu 97 de decese raportate la un milion de locuitori în 2016, arată noile date statistice publicate marţi de către Comisia Europeană. 
Totuşi, faţă de 2010, decesele pe sosele în Romania au scazut cu 19%, exact cât media UE in toti acesti ani. Chiar și așa, situația trebuie îmbunătățită. 

Ca atare, deputatul PSD Tudor Ciuhodaru propune cursuri de prim ajutor obligatorii pentru viitorii şoferi.
Cursurile de prim ajutor sunt utile pentru toată lumea. În cazul accidentelor rutiere însă, doctorii atrag atenţia asupra manevrelor de resuscitare care nu sunt făcute corect. 

Iniţiatorul proiectului spune ca s-a inspirat din legislatia altor state. Astfel, in Uniunea Europeană 16 state, printre care se numără Germania, Norvegia, Elveţia, Danemarca, au implementat deja obligativitatea instruirii şi testării măsurilor de prim ajutor pentru toţi cei care doresc să obţină un permis de conducere. Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?