Percheziţii la firma 2K Telecom, controlată de fratele lui Sebastian Ghiţă

23 Februarie 2015
Percheziţii la CEZ Argeş
Percheziţii la CEZ Argeş

Procurorii fac percheziţii la firma 2K Telecom, care aparţine fratelui lui Sebastian Ghiţă, Alexandru, informează Realitatea TV. Percheziţiile mai vizează şi o firmă din Voluntari, judeţul Ilfov. Descinderile au legătură cu o licitaţie de la Ministerul Educaţiei, din 2013.

Descinderi, la această oră, la firma 2K Telecom, care aparţine fratelui lui Sebastian Ghiţă. Procurorii fac verificări în legătură cu un contract care se referea la programul "Internet în şcoala ta", încheiat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în 2013.

Proiectul era finanţat integral din fonduri europene. Valoarea proiectului este de 33 de milioane de euro.

Proiectul vizează conectarea la internet a 2.446 de şcoli din zona rurală şi mic urbană.

Percheziţiile mai vizează şi o firmă din Voluntari, judeţul Ilfov, SC Avitech Co. SRL.Afaceri cu statul în familia Ghiţă

De-a lungul anilor, Guvernele României au aruncat cu bani în stânga şi în dreapta pe proiecte nefuncţionale. Este şi cazul Ministerului de Interne, care a dat 4,7 milioane de euro pe un Call Center care nu funcţionează. Firma care ar fi trebuit să realizeze acest proiect este deţinută de fratele deputatului Sebastian Ghiţă.

În 2009, Ministerul Afacerilor Interne a încheiat un contract pentru dezvoltarea reţelei de voce şi date a instituţiei cu firma 2K Telecom, deţinută de Alexandru Ghiţă. Mai exact, fratele lui Sebastian Ghiţă s-a angajat să realizeze un sistem Call Center în cadrul unui Centru de Contact cu societatea civilă şi cetăţenii, pentru aproximativ 4,7 milioane de euro.

Firma lui Alexandru Ghiţă nu şi-a respectat însă obligaţiile. A modificat 11 acte adiţionale prin care a prelungit termenul de execuţie de la 2 ani la 5 ani.

"Perioada mare de derulare a acestui contract are ca efect uzura morală a echipamentelor şi a soluţiilor software alese, situaţie care generează cheltuieli suplimentare de upgradare. Contractul conţine neconcordanţe cu privire la stabilirea perioadei de garanţie", se arată într-un raport al Curţii de Conturi.

De altfel, firma fratelui lui Sebastian Ghiţă a solicitat şi suma de aproximativ 100.000 de euro pentru serviciile de mentenanţă, garanţie şi suport, lucru care este ilegal.

"Centrul de Contact este proiectat ca un Call Center – interfaţă unică de acces la informaţii pentru societatea civilă şi nu are ca efect creşterea capacităţii de comunicare în cadrul MAI. Din faptul că sistemul Call Center nu este funcţional în prezent, rezultă că nu au fost atinse obiectivele generale prevăzute în caietul de sarcini", mai precizează Curtea de Conturi.

Şi nu este singurul caz de acest fel la MAI. În 2010, Ministerul a încheiat un contract cu firma Ericsson Telecommunications Romania, pentru realizarea unei reţele de comunicaţii interne voce-date pentru care a plătit aproximativ 8,7 milioane euro. Curtea de Conturi arată că, deşi proiectul trebuia terminat în 20 de luni, contractul a fost extins prin acte adiţionale pe o perioadă de 5 ani şi 5 luni.

 

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Elena Pavel
24 Feb 19:08
In timp ce firma lui Ghita ia contracte cu nemiluita privind conectarea scolilor romanesti la internet si a altor institutii la sisteme de comunicatii electronice, S.N. Radiocomunicatii S.A. societate din portofoliul ministerului comunicatiilor, specializata de zeci de ani in transmisiile radio - tv , internet si transmisiuni de date prin reteaua nationala WiMax se zbate ca pestele pe uscat din lipsa de clienti fata de capacitatea retelei din dotare,deci retea ce apartine statului. In acest mod sunt aduse la faliment societatile strategice ale statului. Hotii si banditii, tradatorii de neam si tara fac in schimb averi astronomice fara ca cineva sa le faca ceva. Poate ca acum,in al 12-lea ceas DNA-ul sa puna capat acestei stari de fapt. Si a propos de S.N. Radiocomunicatii S.A. , poate ca se apleaca cineva si asupra unei mari ciudatenii: aproape toate contractele privitoare la achizitia de echipamente de emisie radio-tv ,radioreleu , WiMax, au fost castigate la preturi cu mult peste preturile pietei, de firma Omnilogic cu al sau celebru patron Gabriel Marin implicat pana peste cap si in mega dosarul Microsoft. Cu siguranta ca vor iesi la iveala alte si alte tunuri date economiei romanesti.
Răspunde
0 0
2kk plina cu infractori
23 Feb 22:41
Ghita precum cel sacrificat cu o firma care sifona bani publici trebuie sa ajunga sa se racoreasca si mai sarac ca noi. Bafta DNA. Bafta si cu oligofrenul de Puie Monta! Fara mila la aceste deseuri umane.
Răspunde
0 0
Mamau
23 Feb 21:16
DUBA VINE CA NÃLUCA. NICI N O VEZI NICI N O AUZI,CÂND ÎN DUBÃ TE AFUNZI!
Răspunde
0 0
Dan
23 Feb 21:08
Nu se zice nimif de Romtelekom - firma care a instalat fibra optica si a integrat-o in reteaua proprie. Alte companii investesc in retele in mediul rural in timp ce Romtelekkom isi extinre reteaua pe bani europeni!
Răspunde
2 0
Andronic Elenaandroni
23 Feb 15:42
VVREEEMMM REZULLTATE ,,,,,,,CONFISCAREA AVERILOR PANA LA ULTIMUL NEAM......
Răspunde
0 -1
Generatoare de curent electric
23 Feb 15:30
Generatoare de curent electric www.generatoaredecurent.info la cele mai mici preturi. Asiguram transport si montaj gratuit.
Răspunde
1 0
johnny
23 Feb 14:52
2k = kaka - numai bataie de joc si sfidare au acesti "oameni de afaceri" ( infractori specializati in fraudarea statului)
Răspunde
0 -2
Adrian Dumitrescu
23 Feb 13:59
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: : addumi@yahoo.com
Răspunde
2 0
Beep Beep
23 Feb 13:19
SA VEDEM REZULTATE
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?