Pedepse mai mari pentru cine maltratează animalele. Proiectul de lege va fi depus la Senat

24 Februarie 2016

Cei care chinuie sau omoară animalele ar putea primi până la şapte ani de închisoare sau amenzi în valoare de zece mii de lei. Asta prevede un proiect de lege ce va fi depus la Senat. Iniţiativa vine după ce iubitorii de animale au cerut Parlamentului, printr-o petiţie semnată de zeci de mii de oameni, să pună punct violenţei împotriva animalelor.

 

Aproape 50 de mii de oameni au semnat pe internet o petiţie prin care cer Parlamentului să modifice actuala lege a proctecţiei animalelor.

În prezent, cine bate sau omoară un animal, riscă închisoare între trei luni şi un an şi amendă de până la 5.000 de lei.La iniţiativa organizaţiei non-profit "Mişcare Dreptate pentru Animale", liderul UNPR de la Senat, Haralambie Vochiţoiu, propune pedepse mai mari. Mai exact, actuala lege ar urma să se modifice astfel încât uciderea animalelor cu intenţie, rănirea sau schingiurea lor, organizarea de lupte între animale sau intervenţiile chirurgicale cu scopul modificării aspectului animalelor să fie pedepsite cu închisoare între 2 şi 7 ani.

De asemenea, amenzile ar urma să crească de la 5.000 la 10.000 de lei.

"Ne-am gândit să completăm legea. Nu m-am gândit doar eu, ci o parte din colegii mei parlamentari. Să o completăm cu pedepse mai aspre, mai drastice care să ducă la micşorarea numărului măcar, dacă nu la suprimarea, chinuirii animalelor şi persecutării animalelor", a declarat senatorul UNPR, Haralambrie Vochițoiu.

Iubitorii de animale se arată bucuroşi că există asemenea iniţiative şi speră ca ele să fie duse la bun sfârşit.

"Mi se pare corectă iniţiativa pentru că eu sunt iubitor de animale. Există oameni şi oameni. Cei care nu iubesc câinii nu gândesc. Câinii sunt cei mai fideli oamenilor, pe lângă cai", afirmă un cetățean.

"Chiar mai mult. Chiar mai mult să primească. Trebuie să primească mai mult şi să nu mai aibă dreptul să aibă animale. 10.000 de lei este o nimica toată. Să pună 100 de mii de lei minim", este de părere un alt bucureștean.

Propunerea senatorului UNPR este susţinută şi de social-democraţi.

Zilnic, în România se înregistrează în jur de şase cazuri de maltratare, schingiuire, mutilare, otravire şi împuşcare a animalelor, în special a câinilor.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?