PAŞTE 2018. Cele mai bizare tradiţii de Paşte

7 Aprilie 2018

PAŞTE 2018. Şoarece în loc de iepuraş, femei biciuite în lunea Paştelui şi atmosferă de Halloween în locul defilărilor solemne din biserică. Alţii preferă carnea de ţestoasă în loc de cea de miel. Sunt doar câteva dintre modurile ciudate în care oamenii de pe întreg globul sărbătoresc Învierea Domnului.

PAŞTE 2018. Poate cea mai şocantă tradiţie de Paşte are loc în Filipine, unde oamenii se crucifică în Vinerea Mare, asemenea lui Iisus. Filipinezii se lasă biciuiţi şi ţintuiţi pe cruce pentru că, spun ei, în acest fel le vor fi iertate păcatele.

PAŞTE 2018. Finlandezii confundă Învierea Domnului cu Halloweenul. Copiii se îmbracă în vrăjitori, colindă prin vecini după dulciuri, iar oamenii aprind focuri mari care să-i protejeze de duhurile rele.

PAŞTE 2018. În Cehia şi Slovacia femeile sunt biciuite cu nuiele în a doua zi de Paşte. Ritualul nu este unul dureros, ci are scopul de a aduce femeilor sănătate şi fertilitate.

PAŞTE 2018. Dacă românii nu concep Paştele fără tradiţionala friptură de miel, ei bine, columbienii preferă carnea de ţestoasă, tocăniţa de iguană sau friptura de rozătoare. Iar în Australia iepuraşul este considerat un animal rău, care strică recoltele, aşa ca ouăle roşii sunt aduse de un şobolan.PAŞTE 2018. Grecii din insula Chios se războiesc cu petarde şi rachete, iar nemţii agaţă ouăle în copaci. O tradiţie din Columbia mai spune că de Paşte se costumează un măgăruş în preşedintele Hugo Chavez sau într-un fotbalist celebru.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?