Pasarele pietonale în București. PMB, anunț pentru realitatea.net

13 Martie 2019
Simulare pe Google Maps: asa va arata pasarela pietonala de la Cora, Lujerului

După ce în spațiul public a apărut informația că în Bucuresti se dorește construirea a 8 pasarele pietonale, site-ul realitatea.net a solicitat PMB, instituție condusă de Gabriela Firea, răspunsuri la câteva întrebări pe care oamenii le-au adresat prin intermediul rețelelor de socializare.

Într-un răspuns oferit realitatea.net, PMB a informat că "aceste obiective fac parte din Strategia de dezvoltare Teritoriala a Municipiului Bucuresti, care sustine si promoveaza mobilitatea urbana ca instrument de imbunatatire a conditiilor de circulatie a pietonilor si de fluidizare a traficului auto in centrele urbane dens populate, Bucurestiul fiind incadrat in categoria localitatilor cu nevoi urgente si acute de investitii in infrastructura rutiera de transport la nivel national".

"Proiectul are ca scop optimizarea traficului rutier si pietonal pe fiecare artera de circulatie, sporirea conditiilor de siguranta si confort, precum si reducerea accidentelor rutiere in care sunt implicati pietoni.

Realizarea acestor obiective este in concordanta cu prevederile Planului de Mobilitate Urbana Durabila, si cu Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera, care are printre principalele directii imbunatatirea sigurantei infrastructurii rutiere. Mobilitatea urbana este vazuta in prezent ca un element fundamental al dezvoltarii urbane, necesar a fi integrat in planul de dezvoltare al orasului", a precizat instituția condusă de Gabriela Firea pentru realitatea.net.

În răspunsul oferit site-ului Realitatea, Primăria Municipiului București a anunțat desființarea unor treceri de pietoni și, de asemenea, că toate cele 8 pasarele pentru pietoni vor beneficia de lifturi. Cele 8 pasarele au termen de execuție 12 luni.Răspunsurile la întrebări, conform solicitarii realitatea.net inregistrata la Directia de Presa cu nr. 191/11.03.2019:

- realitatea.net: Se ia in calcul construirea unor lifturi pentru a usura urcarea si coborarea oamenilor? Cum vor urca persoanele cu handicap (in scaun cu rotile)?

- Toate cele 8 pasarele pietonale vor fi dotate cu lifturi pentru accesul persoanelor cu dizabilitati. 

- realitatea.net: Se vor desfiinta semafoare / treceri pentru pietoni?

- Scopul construirii acestor pasarele pietonale, pe langa optimizarea traficului rutier si pietonal si sporirea conditiilor de siguranta si confort, este si reducerea accidentelor rutiere unde sunt implicati pietoni, in prezent traversarea facandu-se la nivel.

Desfiintarea trecerilor de pietoni se va face numai dupa obtinerea acordului Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.

- realitatea.net: Va rugam sa ne oferiti detalii referitoare la fondurile din care se vor construi aceste pasarele, de unde provin banii.

Precizam ca finantarea acestor lucrari de investitii se va asigura din bugetul propriu al Municipiului Bucuresti, suma totala estimata se ridica la 17,21 milioane euro.

Sumele estimate, pentru fiecare investitie in parte, sunt urmatoarele:

- Sos. Mihai Bravu nr. 30 (2,1 milioane euro)

- Sos. Alexandriei nr. 2 - iesire Bucuresti-Bragadiru (2,06 milioane euro)

- Calea Grivitei - RATB Carpati (2,9 milioane euro)

- Bd. Doamna Ghica - RATB Dimitrie Grozdea (2,1 milioane euro)

- Sos. Pipera - sediu Prefectura Pasapoarte (2 milioane euro)

- Sos. Pipera nr. 63-65 (2 milioane euro)

- Str. Liviu Rebreanu - la Park Lake Mall (2 milioane euro)

- Bd. Iuliu Maniu - la Cora (2,05 milioane euro - FOTO, jos)

 

Simulare pe Google Maps: asa va arata pasarela pietonala de la Cora, Lujerului:

.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
mihaitza
13 Mar 21:45
Bani urmati de "para-ndarat",mai mult ca sigur! Vor fi la fel de inutile ca si gardurile de-a lungul liniilor de tramvai care-s periculoase si ingusteaza benzile! La fel cu pasarelele,vor fi amplasate unde oricum este intersectie cu semafoare si deci nu vor fluidiza nimic! Cu banii astia mai bine largea spre linia mediana intrarea dinspre A1/Pitesti si am fi avut 3 benzi pe sens! Nicaieri in lume nu vii cu 130 km/h pe autostrada iar apoi intri in oras cu 50 dar TOT PE DOUA BENZi! Dar ce pretentii sa ai de la una care a mers toata viata cu RATA!
Răspunde
0 0
vlad
13 Mar 20:30
maimuta electorala nu se dezice de caracter. mai bine mai da niste pomeni ca altfel votanti ioc.
Răspunde
0 0
serban
13 Mar 11:56
Daca se vor face asa cum se lucreaza de 4 luni pe cei 260 m de la Fabrica de Glucoza ( unde de regula in ultima perioada la ora 8.00 pe santier este pustiu iar la 16.30 iar este pustiu ) nu o sa vedem nici o pasarele .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?