Parchetul General: Protocoalele cu SRI, încheiate în baza unei HG date de Tăriceanu

26 Octombrie 2018
Procurorul general Augustin Lazăr
Procurorul general Augustin Lazăr

Parchetul General precizeaza ca incheierea unor protocoale pentru stabilirea procedurilor de comunicare cu Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe si alte structuri de informatii s-a decis printr-o hotarare de guvern adoptata in 2005. ȘEful guvernului era, în acel moment, Calin Popescu Tariceanu.

”Prin H.G. nr. 231 din data de 30 martie 2005 privind „aprobarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2005 - 2007 şi a Planului de acţiune pentru implementarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2005 - 2007”, în cadrul domeniului prioritar II „Combaterea Corupţiei” din Strategia Naţională Anticorupţie (S.N.A.) s-a prevăzut ca „în vederea creşterii operativităţii şi eficienţei în activitatea de urmărire penală va fi consolidat controlul efectiv şi nemijlocit al procurorului asupra activităţilor de investigare şi cercetare penală efectuate de poliţia judiciară. De asemenea, se vor pune la punct proceduri care să permită sesizarea de îndată a procurorului de către structurile informative şi de investigaţie prin transmiterea oricăror informaţii şi suport probator referitoare la săvârşirea unor acte sau fapte de corupţie sau crimă organizată.”

Totodată, Obiectivul nr. 9 din cadrul Domeniului prioritar III: „Cooperare internă şi cooperare internaţională” reglementează stabilirea unor proceduri clare de colaborare între toate structurile cu atribuţii în lupta anticorupţie.

Planul de acţiune pentru implementarea S.N.A. stabileşte, fără echivoc, în sarcina Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţională Anticorupţie (fost Parchetul Naţional Anticorupţie), Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Interne încheierea unor protocoale pentru stabilirea procedurilor de comunicare cu Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, alte structuri de informaţii. A se vedea măsura 4.5 – Sesizarea de îndată a procurorului care instrumentează cazuri de corupţie sau crimă organizată de către structurile informative şi de investigaţie prin transmiterea oricăror informaţii şi suport probator referitoare la săvârşirea unor acte sau fapte de corupţie sau crimă organizată”, anunță un comunicat al Parchetului General.

Hotărârea de Guvern poate fi consultată AICISubiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
...roata
26 Oct 20:11
Ce tare! Chiar supertare... Adica, Tariceanu, inainte de faza cu "biletelu' roz" a incalcat dreptul la prezumtia la nevinovatie?! Si acum, se da cu qurul de pamant ca, el e detinatorul adevarului absolut! :))) Si ca, el ar fi marele luptator pentru dreptate! :DDD
Răspunde
0 0
GHEorghe
26 Oct 17:21
Protocoale sint legale ! Cine raspunde pentru tradare, de sabotarea ordinii si sigurantei publice, declasificare de documente oficiale, de santaj mediatic, de emiterea de documente ilegale, de manipularea justitiei si a opiniei publice, de ascunderea adevarului, de favorizarea infractorilor, de abuz de putere, de minciuna ... cumva p$d ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?