Ioana Băsescu are calitatea de martor în dosarul Nana. 11 suspecți, cercetați în dosar

6 Martie 2015
Ioana Băsescu are calitate de martor în dosarul Nana. 11 suspecți, cercetați în dosar 
Ioana Băsescu are calitate de martor în dosarul Nana. 11 suspecți, cercetați în dosar 
FOTO: activenews.ro

Parchetul General a specificat, vineri, la solicitarea HotNews.ro, că Ioana Băsescu, fiica fostului președinte, Traian Băsescu, are calitatea de martor în așa-numitul dosar Nana, în care procurorii cercetează afacerea cu terenuri din județul Călărași, și că a fost audiată în data de 2 octombrie 2014. Potrivit Parchetului General, în dosar sunt cercetați 11 suspecți de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnatură privată, uz de fals, conflict de interese, abuz în serviciu și spălare a banilor.

"Cu referire la solicitarea adresată instituției noastre, prin e-mail, la data de 6 martie 2015, înregistrată la Biroul de informare publică și relații cu presa sub numărul de mai sus, vă comunicăm următoarele: În cauza la care faceți referire, se efectuează cercetări față de suspecții Niculae Tudorita, Dobre Gheorghe, Decu Florian, Dobre Marian, Neagu Marius Gelu, Stolea Georgica, Manea Constantin, Preda Simona Alina, Preda Vasilica, Enciu Domnica si Negoita Daniela sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în inscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, conflict de interese, abuz în serviciu și spălare a banilor. Ioana Băsescu are calitatea de martor în cauză, calitate în care a și fost audiată la data de 2 octombrie 2014. Procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra terenurilor, care au făcut obiectul retrocedărilor, apreciate ca fiind ilegale, în suprafață totală de 735 hectare", se precizează în documentul remis HotNews.ro.

Tribunalul Călărași a respins, joi seară, contestația depusă de Ioana Băsescu, împotriva măsurii asiguratorii dispuse de procurori, asupra terenului din comuna Nana. Procurorii au dispus sechestru pe 147 de titluri de proprietate, printre care și terenul fiicei fostului președinte, Traian Băsescu, anunța TVR 2. Procurorii susțin că s-au comis ilegalități în momentul comasării a peste 200 de ha de teren.Potrivit contractelor de vânzare-cumpărare, societatea Berfige, de la care familia Băsescu a cumpărat aceste terenuri, a plătit pentru cele 35 de parcele de 290, 41 hectare achiziționate, în perioada 2009-2010, suma de 3,43 milioane lei. În 2013, terenul în suprafață de 290,41 hectare a fost vândut de către societatea Berfige SRL, pentru suma de 5,84 milioane lei.

Fiica cea mare a președintelui, Ioana Băsescu, a confirmat, în noiembrie 2013, pentru Hotnews.ro, că a cumpărat terenul ca pe o investiție.

Mai multe pe HotNews.ro.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
Ionescu Cristian
07 Mar 19:07
Ai drequ` notarii astia, semneaza 3-4 hartii pe zi si castiga mii de euro. Sunt atatia oameni mult mai bine pregatiti decat notarii, cu profesii infinit mai grele si respectate, dar nu castiga nici macar a 10-a parte din cat castiga un notar care isi permite sa ia credit milioane de euro.

.....de fapt nu e vorba de credit, e vorba de a spala niste bani.
N-o vad eu pe EBA sau pe soru-sa in cizme de cauciuc pe campuri sau calare pe tractor.
Răspunde
0 0
Vramita Catalin
07 Mar 11:01
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: cata.vramita@yahoo.com
Răspunde
0 -1
MARIA
06 Mar 19:17
CEA MAI CAUTATA OFERTA DE LUCRU! Veti gasi mereu aceasta oferta de lucru pentru ca noi suntem cei mai seriosi! Nu este necesatra nici un fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero ! Selectam urgent, dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala care sa lucreze part time sau full time, la alegere.Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva nou si de viitor.Alte detalii, dupa ce trimiteti textul" info" la adresa: micadeac@yahoo.com.
Răspunde
4 -5
Laura Coveshi
06 Mar 18:14
Are calitate de martor cu sechestru pe terenuri. Usor-usor i se va pune si sechestru pe niste ani de libertate. Lu' tac'su sechestrul se va prelungi pana ii canta popa prohodu'
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?