Papa Francisc și-a început turneul sud-american. Prima etapă: Ecuador

6 Iulie 2015

Papa Francisc a sosit duminică în Ecuador, prima etapă a turneului său de de opt zile pe continentul unde s-a născut - America de Sud. Periplul sud-american al Sfântului Părinte va continua cu vizite în Bolivia și Paraguay.

Papa Francisc a coborât din avion, la Quito, și s-a îmbrățișat cu președintele ecuadorian Rafael Correa, a salutat copiii care purtau costume tradiționale andine și a ascultat o orchestră și un cor formate din tineri, relatează Agerpres.

"Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a permis să mă întorc în America Latina", a spus Papa Francisc. Acum în vârstă de 78 de ani, Sfântul Părinte a mai vizitat Brazilia, în 2013, dar aceasta este prima sa vizită ca Suveran Pontif într-o țară vorbitoare de limbă spaniolă din America de Sud.

La coborârea din avion a oaspetelui, președintele Correa a declarat că Papa Francisc este "un uriaș din punct de vedere moral, deopotrivă pentru credincioși și necredincioși". Correa a subliniat similitudinile dintre propriile sale principii de stânga și cele ale Papei însuși, exprimate în recenta enciclică a Pontifului.

"Ordinea mondială nu este doar nedreaptă, este imorală", a subliniat președintele Ecuadorului.Vizibil obosit după un zbor de 13 de ore de la Roma la Quito, Papa Francisc a aprobat încercarea lui Correa de a găsi un numitor comun. "M-ați citat prea mult, vă mulțumesc", a răspuns Papa Francisc. "Să dea Dumnezeu să obțineți ce vă doriți pentru binele poporului dumneavoastră", a continuat Suveranul Pontif.

Luni, Papa se va deplasa la Guayaquil, pe coasta Pacificului, pentru o mesă în aer liber. O altă mesă a fost planificată pentru marți, la Quito.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?