Panică, după ce Soarele a dispărut de pe cerul Siberiei. Un fenomen înspăimântător a avut loc

12 August 2019

Soarele a dispărut pentru câteva ore de pe cerul unei regiuni din îndepărtate Siberie. Fenomenul care i-a panicat pe locuitori a mai avut loc și în 2018, scrie Siberian Times.

Localnicii din Verhoiansk, nordul Iacuției, o republică din îndepărtata Siberie, s-au trezit zilele trecute într-o beznă totală. Vineri, până după ora 8 dimineață, nimeni din zonă nu a văzut o geană de lumină naturală.

Ce e mai ciudat, fenomenul îi speriase deja pe localnici anul trecut, în luna iulie. Întunericul, care avea o tentă gălbuie, a ținut în jur de trei ore și a acoperit o zonă cu o suprafață mai mare decât cea a Italiei. A fost însoțit de o scădere bruscă a temperaturii.

De data aceasta, întunericul nu a fost însoțit de o scădere a temperaturii. Iar experții au un răspuns. Întunericul ar fi fost cauzat de fumul generat de masivele incendii de pădure, amestecat cu norii negrii de ploaie.

Procesul a fost practic influențat de cantitatea mare de dioxid de carbon din atmosferă. Explicația este deocamdată aproximativă și trebuie să analizăm în detaliu, a precizat un specialist în meteorologie la o stație TV locală. Chiar și în condițiile acestei explicații rezonabile, localnicii sunt îngrijorați.

”De-acum o să avem această tradiție bizară în fiecare august sau iulie, când o să ne trezim și o să ne panicăm deoarece Soarele a dispărut?”, s-a întrebat un localnic din Verhoiansk.

 

 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?