Pactul pentru justiţie va intra în dezbaterea unei comisii parlamentare

25 Septembrie 2009
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
CSM îi roagă din nou pe magistraţi să se întoarcă de luni în sălile de judecată. Apelul a fost făcut joi seară la semnarea pactului pe justiţie, la care au participat reprezentanţii magistraţilor şi partidele politice.
Asociaţiile magistraţilor spun că pactul de justiţie este primul semnal necesar pentru oprirea protestului, chiar dacă de la întâlnirea cu reprezentanţii justiţiei au lipsit premierul şi ministrul justiţiei!

"Aceste principii care au fost creionate, îmi oferă prilejul să le cer magistraţilor ca cel târziu luni să se întoarcă în sălile de judecată", a precizat Virgil Andreieş, preşedintele CSM.După o săptămână de negocieri cu partidele parlamentare, reprezentanţii magistraţilor au ajuns la forma mulţumitoare a principiilor pactului pentru justiţie. Alocarea a 1% pentru finanţarea sistemului judiciar, independenţă şi respectarea statutului de putere.

Pentru politicieni, semnarea pactului pentru justiţie a echivalat cu încetarea protestelor magistraţilor.

"Vreau să asigur pe toată lumea de seriozitatea acestui demers. Salut faptul că atunci s-a decis ca gestul de protest să înceteze", a declarat Mircea Geoană.

Protestele nu vor putea însă înceta decît în acelaşi mod în care au fost declanşate. Adică prin decizia majorităţii în adunările generale ale magistraţilor din fiecare instanţă şi parchet din ţară.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?