OUG 13, respinsă în plenul Senatului! Călin Popescu Tăriceanu, revoltat

20 Februarie 2017

Plenul Senatului a respins Ordonanța 13 privind modificarea Codurilor Penale, care a fost abrogată prin OUG 14/2017 și care a scos, la mai puțin de o săptămână de la publicarea în Monitorul Oficial, peste 500.000 de oameni în stradă. Al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că nu va vota legea privind respingerea OUG 13, susținând că această lege "va aduce consecințe juridice pe viitor". 

Plenul Senatului a adoptat cu 110 voturi "pentru", 9 abțineri și un vot "împotrivă" proiectul de lege de respingere a OUG 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penală.

Senatul este, în acest caz, prima cameră sesizată, astfel că Legea privind respingerea OUG 13 va ajunge la Camera Deputaților, forul decizional. 

Totodată, marți, deputații vor dezbate și supune la vot proiectul de lege privind OUG 14/2017, ordonanța care abrogă OUG 13, după ce acesta a fost adoptat cu unanimitate de voturi în Comisia juridică.

Camera Deputaților este for decizional. 

 


Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?