OROARE. Un tulburător ritual antisemit ”medieval”, reînviat în Polonia în 2019

22 Aprilie 2019

Un ritual antisemit practicat în Polonia în trecut pare să fi reînviat anul acesta, spre șocul comunității evreiești.

Congresul Mondial Evreiesc și-a manifestat ”dezgustul și revolta” ca urmare a informațiilor privind spânzurarea și arderea unei efigii reprezentând stereotipul evreului, în cadrul unui ritual organizat de Paște în Polonia, notează Haaretz.

”Evreii sunt tulburați de această reînviere grotescă a antisemitismului medieval, care a condus la atâta suferință și violențe”, a declarat Robert Singer, CEO al organizației.

Ritualul a fost practicat în trecut, dar tradiția a dispărut la un moment dat. Până anul acesta.

Evenimentul a fost organizat în orașul Pruchnik, în vinerea mare a Paștelui Catolic. Localnicii, inclusiv mulți copii, au bătut, au spânzurat și au ars o efigie care îl reprezintă pe Iuda. În fapt, imaginea unui stereotip al evreului.Imaginile șocante au atras critici și în Polonia, unde multă lume a postat imagini cu ritualul organizat înainte de Al Doilea Război Mondial. Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Mihai
22 Apr 18:24
Oribil! Istoria care nu se invata, se repeta!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?