Orban, anunț-bombă ce aruncă în aer vânzările de mașini second-hand!

7 Noiembrie 2019

După ce PSD a scos celebra taxă auto, proaspătul premier Orban se gândește s-o readucă la viață. Șeful Executivului spune că taxa ar trebui să ţină cont de cât de poluant este autovehiculul. Orban adăugă că nu se va introduce taxa decât atunci când se va ajunge la o soluţie agreată de Comisia Europeană.

Premierul Ludovic Orban spune că susţine introducerea unei taxe pentru autoturismele aflate la prima înmatriculare, taxă care ar trebui să ţin cont de cât de poluant este autovehiculul. Orban adăugă că nu se va introduce taxa decât atunci când se va ajunge la o soluţie agreată de Comisia Europeană.

 
"Cred că ea trebuie să fie concepută ca taxă de poluare şi cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicţie cu reglementările la nivel european. Se ştie că taxele indirecte trebuie să respecte reglementările europene. Această taxă poate fi gândită şi ca un impozit pe proprietate variabil, dar şi aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun. Când vom ajunge la o formulă care să fie acceptabilă la nivelul Comisiei Europene o vom anunţa public, dar decât să mai venim iarăşi cu o taxă ca să mai luăm bani de la proprietarii de maşini şi după aia să trebuiască să-i dăm înapoi, mai bine măsurăm de şapte ori şi stabilim ceea ce suntem siguri că va fi acceptat la nivelul instituţiilor europene”, a afirmat primul ministru, joi, la preluarea mandatului de către noul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe. 
 
Ministrul Mediului a completat, la rândul său, că din datele pe care le deţine din bugetul de 2,4 miliarde de lei al Ministerul Mediului 1,8 miliarde s-au cheltuit pentru restituirea acestei taxe. 
 
"PSD a scos această taxă, din păcate nu a venit cu o soluţie astfel încât să îmbunătăţim calitatea aerului”, a spus Costel Alexe.
 
El a afirmat că ministerul se va axa anul următor pe programele care să aducă îmbunătăţiri în ceea ce priveşte calitatea aerului.
Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Clasa de mijloc
08 Nov 07:44
O sa înțelegeți ca de fapt ați primit o dubla pomana electorala de la UE și de la PSD pentru ca v au dat voie sa va luați mașini. Voi nu aveați voie de fapt sa conduceți mașini sub 5-6000de euro. Mașini cu un nivel de poluare cât de cât. Un minim euro 5. Vedeți va locul în societate. Dacă vreți mai mult treceți la munca
Răspunde
0 0
Proiectare NOXE
08 Nov 01:09
Turisme la prima înmatriculare = turisme noi, poluante, trebuie să afecteze PRODUCATORUL iar NU CONSUMATORUL. Dacă nu convin valorile noxelor, acestea pot fi impus-reduse de către fabricant, fără taxare retroactivă - e problema FABRICILOR dilema cu motoare de sute de hp cu 300 Km/h pentru lege ce permite 130 Km/h ?!
Răspunde
0 0
mihai
07 Nov 21:58
Psd a scos taxa, dar a introdus supraacciza la combustibil.
Cu o mână a dat, cu o mână a luat.
Asa că, chiar dacă nu mai plătim taxa, s-ar putea să nu ne mai permitem sa plătim combustibilul.
Răspunde
0 0
Danciu Viorrel
07 Nov 21:34
Nu alte taxe o sa îmbunătățească calitatea aerului.... opriți defrisarile pe cel putin 10 ani.... si reimpaduriti ce s-a taiat.... asta va imbunatati calitatea aerului.
Răspunde
0 0
Nick
07 Nov 20:55
Idiotule care ai scris aceste rânduri,taxa a fost scoasă de PSD că așa ne zice tătucul UE. Nu mai putem trage nici o bășină fara sa ne de-a voie UE. Iar Orban o să introducă un cui în creierul lui de maimuță decât o taxa. De ce? Pentru că M..E nu ne da voie.
Răspunde
0 0
Stan
07 Nov 20:50
Gata venit și rahatul ăsta de 3 zile și a început cu taxele, da cu oistea în gard și rupe hamul iar după maxim 1 an nu se mai aude de el și nici de partidul lui minuscul!
Răspunde
0 0
Romeo
07 Nov 20:14
Dar bateriile masinilor electrice,cata toxicitate au in ele?Cum se fabrica?Stiati ca ,daca o masina electrica are un accident grav,trebuie scufundata intr-un container cu apa,adus de pompieri si lasata acolo pana se consuma bateriile,altfel ,e pericol de explozie?
Răspunde
0 0
Romeo
07 Nov 20:06
"Poluarea"=o mare smecherie,inventata de americani(la care au pus botul toti sefii EUROPEI),ca sa-si salveze ei industria de automobile si sa-i ingroape pe nemti.Bravo lor,stiu sa-si apere interesul national!Problema sunt botanistii din fruntea Europei,nu degeaba fierbe tot poporul european,cu Franta in frunte!
Răspunde
0 0
Paine si circ in Romanica
07 Nov 18:31
A inceput circul fratilor, astia sunt facuti de o mama care traieste la Londra si un tata care a fost retarr.dat mi.intal. Datorita faptului ca au trait si traiesc din plicuri cu spagi, astia cred ca Romanica este Anglia, Germania etc.
Răspunde
0 0
Vvv
07 Nov 18:20
Dacă după două zile se gândesc la taxe ăștia nu mai prin vreo guvernare
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?