Opt colete suspecte, interceptate de Poliţia din Grecia. Ar fi trebuit să ajungă în Europa

20 Martie 2017

Poliția greacă a interceptat luni opt colete suspecte la un centru poștal de sortare din centrul Atenei, informează Reuters. Jurnaliștii au primit un mesaj text din partea poliției, care precizează că destinatarii erau persoane din mai multe țări europene, a căror identitate nu a fost dezvăluită.

 Săptămâna trecută, două colete cu explozivi destinate sediului din Paris al Fondului Monetar Internațional și ministerului german de finanțe au trecut nedepistate la control în Grecia, reamintește agenția. O asistentă administrativă a FMI a fost rănită ușor de explozia primului colet, iar cel de-al doilea, adresat ministrului Wolfgang Schaeuble, a fost interceptat de poliția germană. Urmare a incidentelor, poliția greacă era în alertă.

Militanții din Conspirația Celulelor de Foc au revendicat coletul trimis în Germania, nu și pe cel pentru FMI, însă autoritățile bănuiesc că același grup este răspunzător. În ambele cazuri, ca expeditori figurau membri ai partidului conservator de opoziție Noua Democrație.Conspirația și-a început activitățile teroriste cu incendieri, iar din 2009 s-a reorientat spre bombe. În 2010, grupul a trimis scrisori cu explozivi unor ambasade străine din Atena și unor lideri europeni. Poliția atribuie complotiștilor peste 150 de infracțiuni. În noiembrie anul trecut, teroriștii au anunțat așa-numitul plan Nemesis de a "răspândi teama în curțile caselor dușmanului".

Coletul interceptat miercurea trecută în Germania a fost revendicat ca "Nemesis — actul al doilea".Sursă: Agerpres

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?