Opoziția vrea sesizarea CCR pe modificările fiscale anunțate de Guvern

21 Decembrie 2018

Ludovic Orban sustine, referitor la intentia Guvernuui de a adopta o OUG privind mai multe măsuri economice, printre care taxa pe lăcomie, că PNL va cere Avocatului Poporului sesizarea CCR. Liderul PNL cere patronatelor din toate industriile să "se solidarizeze împotriva acestui „tsunami” fiscal", incurajand inclusiv o "greva fiscala generalizata".

"Ordonanța Lăcomiei guvernului Dragnea – Dăncilă impune o suprataxare sălbatică a economiei românești care va distruge mediul de afaceri și va sărăci populația.

Efectele unei astfel de ordonanțe au fost deja distrugătoare în prima zi după anunțul acesteia provocând o pierdere de peste 3 miliarde de euro ale celor importante companii listate pe Bursa de la București. Grav este că cele mai lovite de această cădere a Bursei au fost chiar companiile private românești și companiile de stat.

În continuare însă, dacă cei din PSD și ALDE se vor încăpățâna să adopte această ordonanță criminală pentru economia românească, românii trebuie să se aștepte la ce e mai rău în anul viitor.

Suprataxarea cifrei de afaceri a companiilor din energie va genera o creștere a prețurilor la utilitățile pe care le plătesc toți românii și la un noul val de scumpiri în lanț la toate bunurile și serviciile.Introducerea unui impozit similar pe cifra de afaceri a companiilor din telecomunicații echivalează cu o taxă pe Internet folosită în regimurile autoritare care vor să descurajeze și să penalizeze accesul liber al cetățenilor la informații necenzurate.

Așa numita ”taxă pe lăcomie” care va fi aplicată pe activele bancare în funcție de nivelul dobânzilor ROBOR din piața bancară are legătură doar cu lăcomia guvernului Dragnea – Dăncilă și este o aberație nemaiîntâlnită care va duce la creșterea ratelor bancare plătite de români și la frânarea activității de creditare a economiei românești.

De asemenea, banii românilor acumulați în fondurile din Pilonul 2 de pensii, aproximativ 10 miliarde de euro, sunt puși în pericol prin adoptarea unor acțiuni deliberate care vor să descurajeze și să alunge administratorii fondurilor de pensii administrate privat din România.

Somăm public Guvernul ca în ultimul ceas să abandoneze aceste planuri ticăloase de distrugere a economiei private și de sărăcire a populație și vom solicita Avocatului Poporului să sesizeze această Ordonanță de urgență la Curtea Constituțională în cazul în care va fi adoptată.

De asemenea, solicităm patronatelor din toate industriile să se solidarizeze împotriva acestui „tsunami” fiscal și susținem orice demers legitim al celor care vor fi afectați de deciziile Guvernului, inclusiv recursul la o grevă fiscală generalizată", spune Ludovic Orban.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Mai puneti de moțiule ,domnul Ludovic !
22 Dec 11:09
Vai,domnule ,dar ce v-a pălit intre sprâcene cu OUG a domnului ministru.Asta va face sa regretati pe dl Grindeanu,premier de mămăliga,care a lăsat societatea românească sa fie dezbinată până la lupte de strada,de frica să nu supere pe hastagi.Dl Dragnea e mai curajos ca si dl Tudorel Toader,care gândește incet moldivinești,si nu ia exemplu de la dl Orlando,ca acolo unde bate inima tării,nu e loc de frica.Apropo,mai cititi ceva ,taxa este contraprestația unui serviciu concret făcut de stat,impozitul este o obligație generală a contribuabilor de a sustine măsuri de dezvoltare si de sigurantă natională.Vă pasa de tara,ce intrebare si eu !Pleaca firmele si ce vor face hastagii !
Răspunde
0 0
Gheorghe
22 Dec 08:00
Cititi fratilor, cititi, ca sa intelegeti circul ! Incepeti cu cartea 1984 a lui Orwel !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?