Operele din piatră ale lui Brâncuşi vor fi monitorizate cu sistem de senzori

18 Noiembrie 2015

Operele din piatră ale sculptorului Constantin Brâncuşi de la Târgu Jiu vor fi monitorizate cu un sistem de senzori. Măsura a fost luată după ce, în ultimii ani, sculpturile au fost victimele unor acte de vandalism.

Autorităţile din Târgu Jiu au găsit soluţia să-i prindă pe cei care scrijelesc sculpturile din piatră ale lui Brâncuși, amplasate în două parcuri din oraş. Asta după ce Coloana Infinitului şi scaunele de la Masa Tăcerii au fost zgâriate, iar urmele nu au putut fi acoperite. Reprezentanţii din domeniu vor să le protejeze cu un sistem cu senzori.


Primăria spune că, pe lângă sistemul de avertizare cu senzori, operele vor fi monitorizate şi video.

Operele ce fac parte din Ansamblul Constantin Brâncuşi au fost mâzgălite sau sparte de persoane care au încercat să lase urme ale trecerii lor pe lângă sculpturile de patrimoniu. Sculpturile au fost afectate şi prin excesul de zel al autorităţilor, care le-au spălat cu o metodă folosită la spălătoriile auto.

Sursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?