ONU: Populaţia civilă din Gaza se află "în pragul dezastrului"

31 Iulie 2014
ONU: Populaţia civilă din Gaza se află "în pragul dezastrului"
ONU: Populaţia civilă din Gaza se află "în pragul dezastrului"

Palestinienii din Fâşia Gaza se află "în pragul dezastrului", a declarat, joi, Pierre Krähenbühl, comisarul agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), într-o intervenţie în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, notează Mediafax.

Într-o intervenţie prin videoconferinţă din Fâşia Gaza, comisarul agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni a solicitat Consiliului de Securitate şi comunităţii internaţionale "să ia măsurile necesare pentru rezolvarea acestei situaţii grave".

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, a acuzat joi Israelul că sfidează în mod deliberat dreptul internaţional, în ofensiva sa împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas din Fâşia Gaza.

În ultima conferinţă de presă susţinută la Geneva înainte de finalul mandatului de şase ani, Navi Pillay a condamnat atacurile desfăşurate de armata israeliană în Fâşia Gaza împotriva unor locuinţe, şcoli, spitale şi centre ONU.

"Niciunul nu pare a fi un act accidental. Par să fie acte de sfidare deliberate la adresa obligaţiilor care decurg din dreptul internaţional", pe care Israelul trebuie să le respecte, a afirmat Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului."Este absolut incontestabil că principiile de proporţionalitate şi precauţie au fost ignorate" de Israel, a declarat Navi Pillay. "Nu putem tolera această impunitate", a adăugat ea.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

16 -6
ISRAELUL STAT TERORIST! ISRAELUL STAT TERORISRT!
31 Jul 23:23
ISRAELUL STAT TERORIST! ISRAELUL STAT TERORIST!
Răspunde
13 -6
MARS! SIKTIR!
01 Aug 11:47
4 Mars scarba cu repica matii! Siktir! Peste 75% dintre victime sunt din randul populatiei civile!
19 -7
nevinovatii acestei lumi
31 Jul 20:06
Nevinovatii acestei lumi, care nu urasc pe nimeni, nu au nici un fel de agenda ascunsa nici scopuri geopolitice, sunt folositi fara nici o consideratie, instigati, provocati......pusi sa se omoare intre ei....
Răspunde
26 -7
racheta
31 Jul 19:49
Evreii pot sa ucida oricand ori unde...asta se afla in talmud.....daca cineva comenteaza america e terorist...daca cineva comenteaza israelul e fascist.....si au rezolvat reputatia sunt imuni...ei pot sa ucida oriunde..oricand...oriunde....
Răspunde
30 -8
Okey
31 Jul 19:17
Oficialii SUA se limiteaza in a promite "sa le telefoneze" omologilor israelieni ca sa-i roage sa inceteze. Sanctiuni economice,ceva... ca in cazul Rusiei ? ...Nema...Deci ?
Răspunde
27 -5
...Big Brother le vegheaza...
31 Jul 19:15
2 Am auzit declaratiile oficialilor dupa care ce fac israelienii in Gaza e o rusine, ca sunt pretenii unchiului Sam si mai mult nu li se poate spune, iar ce fac adversarii unchiului Sam sunt crime impotriva umanitatii. Dupa mine, crime impotriva umanitatii sunt si unele si altele si ar trebui la fel tratate.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?