ONG-urile au acuzat Primăria sectorului 2 de ilegalităţi în domeniul construcţiilor

19 Octombrie 2009
Foto: panoramio.com
Foto: panoramio.com
Mai multe organizaţii nonguvernamentale au acuzat Primăria sectorului 2 şi pe directorul Direcţiei de Cultură Bucureşti că au dat aprobări pentru mai multe construcţii ilegale, distrugând clădirile de patrimoniu din sector.
Astfel, organizaţiile nonguveranamentale au spus că directorul Direcţiei de Cultură Bucureşti, Eugen Pleşca, la solicitarea Primăriei sectorului 2, a emis un aviz pentru construcţia unui imobil P+9 pe strada Maria Rosetti 38, unde a fost dărâmat ilegal un imobil.

Organizaţiile au spus că zona respectivă este protejată, iar Comisia Zonală a Monumentelor Bucureşti, comisie consultativă pe lângă Direcţia de Cultură Bucureşti, a respins categoric discutarea acestui proiect, unul dintre argumente fiind înălţimea construcţiei.Tot Pleşca, şi tot la solicitarea solicitarea Primăriei Sectorului 2, ar fi emis un aviz pentru construcţia unui imobil 4S+P+13 pe Bulevardul Dacia 157-163 colţ cu Mihai Eminescu 256-258 şi strada Prepeliţei 5-7, care este zonă protejată.

O altă construcţie în zonă protejată este cea a unui imobil de şase etaje pe Bulevardul Dacia, în extremitatea Parcului Ioanid.  Acest ultim proiect nu avea aviz de la Direcţia de Cultură Bucureşti, deşi se afla într-o zonă protejată, şi nici de la Direcţia de Circulaţie. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?