OMOR la Psihiatrie: 4 morți. Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la Spitalul Săpoca

18 August 2019
OMOR la Psihiatrie. Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la Spitalul Săpoca
OMOR la Psihiatrie. Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la Spitalul Săpoca

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a trimis Corpul de Control la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, din Buzău, unde un pacient a ucis 4 persoane, tot pacienți, și rănit alți 9.

Din informațiile primite de Ministerul Sănătații de la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență și de la conducerea Spitalului, în jurul orei 3:30, în această dimineață, unul dintre pacienții internați în secția de Psihiatrie acuți, aflat în salonul cu regim normal, a luat un stativ de perfuzii și a lovit în zona capului pacienții din salonul său și din unul dintre cele alăturate, unde erau internate femei.

În urma agresiunii, au fost 13 victime: 4 pacienți au decedat (3 au decedat pe loc, iar unul după ce a fost transportat la UPU Spitalul Județean Buzău), 3 pacienți sunt răniți cu traumatisme cranio-cerebrale majore și 6 pacienți au traumatisme cranio-cerebrale/ faciale minore.În prezent, dintre pacienții care au fost răniți, 3 pacienți (doi bărbați și o femeie) cu traumatisme craniene severe se află internați la UPU Spitalul Județean Buzău. Unul dintre bărbați va fi transportat la Spitalul de Urgență Floreasca București, ceilalți rămânând internați deocamdată la Buzău. Cei 6 pacienți care au traumatisme craniene minore și faciale vor rămâne deocamdată în UPU Buzău, informează ministrul.

În tura din noaptea trecută, in pavilionul in care s- a intamplat tragedia au fost un medic și 7 asistenți , 3 infirmiere și 2 muncitori pentru supraveghere bolnavi psihici periculoși. Managerul unității medicale a declarat că agresorul era internat pentru probleme cu alcoolul și a lovit victimele fără ca acestea să apuce să ceară ajutor. Ultima victimă care a fost rănită s-a trezit și a reușit să alerteze personalul medical.

"Am cerut o verificare amănunțită și rapidă Corpului de Control. Dacă este neglijență, vom acționa în consecință", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Managerul Spitalului din Săpoca: "Totul s-a derulat extraordinar de repede, în doar câteva secunde"

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
enola gay
18 Aug 13:24
sa dea careva cu atomica peste romania ca altfel nu putem incepe de la 0.
Răspunde
0 0
luci
18 Aug 12:47
Ce ar trebui sa-i faca acum lui nebunu asta?Am o gramada de scenarii in cap,care mai de care mai nebune,dar nu suporta spatiul virtual sa le descriu.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?