Oksana Shachko, co-fondatoarea mișcării Femen, s-a sinucis la 31 de ani

24 Iulie 2018
Oksana Shachko
Oksana Shachko

Oksana Shachko, una dintre fondatoarele mișcării radicale feministe FEMEN, s-a sinucis în apartamentul său din Paris. 

Activista Oksana Shachko s-a sinucis pe 23 iulie, în apartamentul său din capitala franceză. Aceasta a lăsat în urma sa un bilet cu mesajul adresat elitei pariziene: "Toți sunteți un fake".

Informația despre decesul acesteia a fost confirmată agenției RIA Novosti de Inna Shevchenko. Anterior, Oksana a mai avut două tentative de suicid.

Împreună cu alte trei militante, Oksana Shachko a fondat mișcarea feministă, cunoscută pentru acțiunile sale cu sânii goi, în aprilie 2008, la Kiev, în Ucraina.

Exilată în Franța din 2013, tânăra a părăsit organizația și și-a continuat cariera de pictoriță.Printre altele, Oksana Shachko a participat pe 17 august 2012 la doborârea cu drujba a unui crucifix din centrul Kievului, ridicat în memoria victimelor represiunilor staliniste.

Acțiunea a fost organizată drept o formă de protest împotriva punerii sub acuzare a grupului rusesc anarho-feminist „Pussy Riot", pentru profanarea unei biserici ortodoxe.

Inițiativa tăierii crucifixului din centrul Kievului a aparținut activistei Inna Shevchenko, care ulterior a fugit în Franța, unde a cerut azil politic.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?