Octavian Hoandră: Înțeleg enervarea lui Klemm, nu a fost informat de schimbarea cu Zuckerman

26 Iulie 2018
Ambasadorul Klemm, schimbat fără să fie anunțat
Ambasadorul Klemm, schimbat fără să fie anunțat

Reacție cel puțin ciudată a actualului ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, atunci când a fost întrebat dacă îl cunoaște pe Adrian Zuckerman, avocatul care urmează să-l înlocuiască. Vizibil deranjat de întrebare, acesta a negat că l-ar ști și a adăugat că deocamdată nu i s-a terminat mandatul şi nici nu ştie când anume i se va termina.

Realizatorul TV Octavian Hoandră a oferit, în exclusivitate, câteva informații mai puțin cunoscute legate de nominalizarea lui Adrian Zuckerman.

Enervarea lui Klemm s-ar explica prin faptul că actualul ambasador SUA nu a fost informat de la Washington despre schimbare.

"Înțeleg enervarea domnului ambsador, în mod normal ajunctul secretarului de stat îl anunță pe ambasador de schimbare. Domnul Klemm nu a fost anunțat și deci înțeleg enervarea. Nu știu cum să interpretez asta, Poate că nu li s-a părut important sau au au uitat pur și simplu, și asta e posibil", a explicat Octavian Hoandră.

Jurnalistul Realitatea TV a mai dezvăluit că Adrian Zuckerman a obținut o derogare pentru a termina rapid școala de diplomație, iar procedura de audiere în Senatul american va fi una rapidă."Domnul Zuckerman a terminat școala de diplomație foarte repede, cu o derogare, asta însemnând că s-a dorit neapărat numirea sa în România, pentru mai multe motive. Un motiv foarte solid este că e român și înțelege mai bine realitățile românești. Cred că e o mutare foarte bună și lucrurile vor decurge rapid. La începutul lui sepembrie va fi audiat în Senatul american, iar spre sfârșitul lui septembrie va ocupa deja postul de ambsador în România", a spus realizatorul TV.

Nominalizarea lui Zuckerman, care a trăit primii 10 ani din viață în România, "este un mare avantaj pentru România", consideră realizatorul emisiunii "Realitatea Românească". 

"Încrederea pe care i o arată președintele SUA acestui om nu va aduce decât beneficii României", este de părere Hoandră.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
f.b.
07 Aug 15:48
Hoandra asta n-o intrece pe Dancila la citit, probabil nici la socotit, dar vad ca-l echivaleaza pe Ceausescu la politica ESTERNA.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?