Oana Schmidt-Hăineală pleacă de la Ministerul Justiţiei la DIICOT

30 Ianuarie 2019

Secţia pentru procurori a CSM a aprobat încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a procurorului Oana Schmidt-Hăineală, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, ca urmare a numirii acesteia pe o funcţie de procuror la DIICOT.

Tot miercuri, Secţia pentru procurori a CSM a avizat numirea la DIICOT a procurorilor Simona-Ştefania Constantinescu, de la DNA, Victoria Mehedinţu, de la PT Buzău, Eugen Păun, de la PJ Sector 4, şi Mihaela-Oana Şimon, de la PJ Cluj-Napoca.

Oana Schmidt-Hăineală a ocupat până în prezent funcţia de şef al Corpului de Control al Ministerului Justiţiei. Oana Schmidt-Hăineală a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei, în mandatul ministrulu Florin Iordache. Aceasta a fost revocată de la M.J. în 2017, în contextul scandalului OUG 13, la cererea procurorului general Augustin Lazăr. În luna iulie, Curtea de Apel Bucureşti a decis, în primă instanţă, obligarea Consiliului Superior al Magistraturii la plata a 30.000 de lei daune procurorului Oanei Schmidt-Hăineală pentru că i-a fost revocată abuziv detaşarea la Ministerul Justiţiei.

În luna septembrie, DNA i-a deschis un dosar Oanei Schmidt-Hăineală chiar în perioada în care aceasta era preşedintele CSM. Se întâmpla imediat după instalarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA. Astfel, DNA s-a sesizat din oficiu în 2013, pentru un presupus abuz în serviciu, a ținut cauza deschisă peste cinci ani, situaţie care a blocat acceasul Oanei Schmidt-Hăineală la funcţii de conducere în sistem. Apoi, în vara anului 2018, dosarul a fost clasat pe motiv că fapta nu există.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?