O româncă, în mijlocul unor dezvăluiri Wikileaks. Planul FMI pentru forțarea reformelor în Grecia

2 Aprilie 2016
Delia Velculescu
Delia Velculescu

Wikileaks  a publicat un fisier audio potrivit căruia reprezentatul FMI în Grecia, Delia Velculescu, ar fi declarat că Grecia va implementa reformele financiare impuse de organismele internaționale doar dacă ar fi amenințată de o criză. Potrivit înregistrării, reprezentantul FMI ar fi încurajat generarea unei astfel de situații. Oficialii de la Atena cer acum explicații Fondului Monetar Internațional, notează RFI România.

Înregistrarea Wikileaks ar fi din timpul unei teleconferințe FMI care ar fi avut loc în 19 martie. În timpul discuției, oficialii instituției financiare internaționale și-ar fi exprimat exasperarea cu privire la procesul lent de reforme în Grecia, plângându-se că Atena ia măsuri doar când nu mai are încotro.

Potrivit transcripului postat pe platforma Wikileaks sâmbătă, conversația ar fi avut loc între Iva Petrova și Delia Velculescu, reprezentanții FMI în negocierile cu Grecia, și Poul Thomsen, directorul Departamentului European al FMI. Presupusul dialog dezvăluie stategia pe care FMI voia să o aplice pentru a forța Guvernul de la Atena să accepte măsuri nepopulare ca reducerea pensiilor și alte regelementări în domeniul muncii.

Potrivit Wikileaks, discuțiile dintre oficialii FMI arată că plănuiau să spună Germaniei că ar părăsi  troica creditorilor, formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi FMI, dacă FMI și Comisia Europeană nu ar ajunge la o înțelegere cu Grecia. 

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?