O primărie din România a pus sechestru pe o BISERICĂ: „Se poate trece la prigoană religioasă”

7 Decembrie 2017

Primăria Sibiu a pus sechestru pe o biserică din cauza datoriilor pe care lăcașul le-a acumulat la bugetul local.

La trei ani de la prima slujbă organizată în noul lăcaș al Bisericii Creștine Biruința asupra clădirii de pe bulevardul Victoriei, nr. 42, Primăria Sibiu a instituit sechestru, ca urmare a datoriilor acumulate la bugetul local. Reprezentanții Bisericii arată că, de fapt, aceste datorii reprezintă impozitele de care biserica ar fi trebuit scutită.

Direcția Fiscală din cadrul Primăriei Sibiu a publicat un anunț prin care face publicitate pentru procesul verbal de sechestru asupra clădirii în discuție.

„S-a ajuns la aproximativ 150.000 de lei, cu tot cu penalități. Plus că ne-au mai luat din conturi e două ori tot ceea ce am avut. Deci este jaf, într-o țară în care se dau o grămadă de bani pentru construirea de biserici și de catedrale și alte lucruri. Se poate trece la prigoană religioasă pentru cultele care sunt minoritare, altele decât cel ortodox“, spune pastorul bisericii, Teodor Dobrin. Biserica Biruința din Sibiu are 250 de membri adulți, cărora li se alătură și copii, scrie turnulsfatului.ro.

Potrivit acestuia, datoriile către bugetul local al Sibiului s-au acumulat ca urmare a faptului că funcționarii aceleiași instituții nu au aprobat schimbarea de destinație a clădirii, din hală de producție în lăcaș de cult. „Eu știam că proprietar ești atunci când ai cumpărat și proprietatea este scutită din moment ce faci acte de cult în cadrul bisericii. Ei știu foarte bine că noi nu desfășurăm activități economice, ci numai acte de cult. Avem autorizație de funcționare de la Cultul creștin după Evanghelie din București, cult autorizat în România. Și, totuși, nu ne scutesc de impozit. Le trebuie bani“, declară pastorul Bisericii Biruința.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?