O nouă specie de şarpe veninos, descoperită de cercetători

17 Iulie 2018
O nouă specie de şarpe veninos, descoperită de cercetători
O nouă specie de şarpe veninos, descoperită de cercetători

Oamenii de ştiinţă australieni au descoperit o nouă specie de şarpe veninos în statul Queensland (nord), însă se tem că reptila este deja în pericol de dispariţie din cauza mineritului.

Cel mai nou membru al familiei Elapidelor (o familie de şerpi veninoşi, care cuprinde circa 250 de specii, n.r. ) a primit numele de "Vermicella Parscauda" şi a fost găsit la Weipa, un oraş minier pe coasta Golfului Carpentaria, din Peninsula Cape York, unde gigantul Rio Tinto exploatează zăcămintele de bauxită.

Potrivit lui Bryan Fry, profesor asociat de biologie la Universitatea din Queensland şi şeful echipei de specialişti care a găsit noua specie, descoperirea întâmplătoare a survenit când echipa sa efectua o cercetare asupra şerpilor de mare.

Cercetătorii au observat un şarpe, cu lungimea de 30-40 centimetri, cu benzi albe, subţiri, pe fond negru, "vizual şi genetic distinct de cei descoperiţi pe coasta de est a Australiei şi în părţi din interior", a declarat Fry.

Echipa a găsit ulterior alte patru exemplare ale acestei specii - unul în habitatul său natural din apropiere Weipa, altul ucis de o maşină în apropierea minei şi doi în colecţiile unor muzee.

Descoperirea a fost publicată în revista ştiinţifică Zootaxa săptămâna aceasta.

Potrivit lui Fry, noua specie ar putea fi ameninţată cu dispariţia din cauza exploatărilor de bauxită, care "pot transforma mediul în detrimentul florei şi faunei locale". 

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?