O nouă lovitură pentru Dragnea: corupţii, exceptaţi de la eliberarea condiţionată

5 Iunie 2019
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Deputatul PNL Florin Roman a depus în Parlament, în procedură de urgenţă, un proiect de lege pentru modificarea Legii 286/2009 privind Codul penal care prevede că pedofilii, violatorii, criminalii şi corupţii să fie exceptaţi de la eliberarea condiţionată.

Deputatul liberal spune că vine cu "măsuri concrete pentru a asigura protecţia cetăţenilor români în faţa valului de infracţiuni comise cu violenţă la nivel stradal"/

Conform unui comunicat de presă, PNL vrea ca toți acei corupţi care au fost prinşi şi condamnaţi în instanţă să îşi execute pedeapsa până la capăt, fără posibilitatea de a mai fi eliberaţi condiţionat.

"Din păcate, în ultima perioadă am asistat la o explozie a fenomenului infracţional ca urmare a adoptării şi aplicării Legii nr.169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. Noile reglementări au condus la rezultate nefaste în ceea ce priveşte siguranţa cetăţenilor români. Realitatea ne-a arătat că acei condamnaţi, care au fost eliberaţi condiţionat, în loc să demonstreze că s-au îndreptat, în fapt au recidivat", a anunţat Florin Roman, într-un comunicat de presă.

Deputatul PNL a adăugat că iniţiativa sa îşi propune să corecteze astfel de situaţii, cât şi să responsabilizeze mai mult actul de justiţiei şi în sistemul penitenciar.Deputatul PNL a iniţiat şi depus o propunere legislativă prin care vrea să corecteze această situaţie. Dacă intră în vigoare în actuala legislatură, este posibil ca măsura să îl afecteze și pe Liviu Dragnea, condamnat definitiv pentru instigare la abuz în serviciu.

"Propun, astfel, modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal având ca obiectiv reducerea recrudescenţei fenomenului infracţional, dar şi de a conduce la o responsabilizare mult mai mare în actul de justiţie şi în sistemul penitenciar. Am avertizat în nenumărate rânduri asupra efectelor negative ale legii regimului compensatoriu, însă nici ministrul de interne Carmen Dan, nici Guvernul PSD-ALDE nu au avut urechi să audă! Nu au contat în niciun fel nenumăratele cazuri de violenţă în care au fost implicaţi foşti deţinuţi care abia beneficiaseră de prevederile recursului compensatoriu", a mai spus Roman.

Iniţiativa legislativă a fost depusă, în procedură de urgenţă, la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?