O mare bancă face praf bugetul optimist al lui Dragnea şi Vâlcov

28 Ianuarie 2019

O mare bancă face praf estimările optimist ale lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov privind rezultatele economice din 2019. Guvernul ar putea avea dificultăţi în menţinerea deficitului bugetar sub 3% din PIB, în ciuda majorării unor taxe în cele mai rentabile sectoare economice, arată un raport publicat luni de UniCredit Bank. Intitulat, sugestiv, "Economia pusă la încercare", studiul arată o serie înmtreagă de motive pe baza cărora bancherii au estimări mai degrabă pesimiste 

România se confruntă cu un final dificil al ciclurilor economic și electoral. Din cauza veniturilor bugetare prea mici, guvernul a introdus noi taxe la finalul anului 2018. Cu toate acestea, majorările semnificative de pensii ar putea conduce la un salt al deficitului bugetar peste 3% din produsul intern brut (PIB) în 2019-2020, se arată în raport.

Bancherii au luat în calcul şi reacția negativă a pieței la măsurile implementate (Ordonanţa de Urgenţă 114/2018 - N.R.),  ar putea submina eforturile guvernului de a se împrumuta. Inevitabila încetinire a creșterii economice va avea loc pe parcursul unui calendar electoral încărcat .

Deficitul bugetar a fost în preajma nivelului de 3% din PIB în 2018 (conform standardelor europene), existând riscul unei ușoare depășiri. În 2019-20 este probabil ca deficitul bugetar să crească peste acest nivel. Majorările de salarii și pensii vor crește cheltuielile în 2019, în timp ce veniturile ar putea fi limitate de factori ciclici.

Astfel, veniturile din taxele pe consum și profit ar putea crește mai încet decât produsul intern brut nominal.Mai multe detalii puteţi citi pe Realitatea Financiară

Vâlcov: Bugetul de stat pe 2019 este gata

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nicolae Ifrim
29 Jan 18:14
Ar fi bine și banca respectiva să își retragă cuvintele că altfel domnia sa domnul Dragnea o va desființa.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?