O firmă clujeană de salubritate vinde gunoiul în Austria, pentru reciclare

21 Iulie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
O firmă de salubritate din Cluj-Napoca a găsit soluţia ideală pentru a scoate bani. Hârtia şi PET-urile colectate din resturile menajere, se vând unei firme de reciclare din Austria.

Deşeurile din Cluj-Napoca ajung în Austria, deoarece ofertele din această ţară sunt mult mai avantajoase. De exemplu, o firmă care colectează deşeurile, obţine în cazul hârtiei şi al cartonului, 85 de lei pe tonă în Austria, în condiţiile în care una din ofertele venite de la o firmă de reciclare din ţară este de 20 de lei pe tonă.

Şi în cazul PET-urilor oferta este de asemenea foarte bună, firma din Cluj care le colectează obţine de la cei din Austria, aproape 1.000 de lei pe tonă.

În acest moment, în Cluj se colectează 2-3% din deşeurile produse de populaţie.Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?