O clinică privată din București a fost închisă și alte trei suspendate. Motivul: medicul fals

18 Februarie 2019

Direcția de Sănătate Publică din București a anunțat Ministerul Sănătății că a verificat 10 unități sanitare private din municipiul București, ca urmare a apariției în mass-media a informațiilor privind activitatea falsului medic Matteo Politi/Matthew în aceste structuri, dar și a informațiilor primite la numărul de telefon pus la dispoziție.

Conform raportului preliminar, inspectorii DSPMB au decis închiderea uneia dintre aceste clinici medicale, au emis decizii de suspendate a activității pentru alte 3 clinici medicale și au aplicat sancțini contravenționale în valoare de 72 200 de lei.

Mai mult, inspectorii sanitari au constatat că în cazul a două dintre adresele la care figurau clinici medicale nu se desfășura activitate medicală, una dintre unități fiind în reamenajare, iar în cadrul celeilalte desfășurându-se activități de import-export (comerț cu ridicata de produse farmaceutice).

Acolo unde au fost aplicate sancțiuni financiare și închis/suspendat activitatea au fost înregistrate mai multe nereguli, printre care se numără:

 • nerespectarea structurii spațial funcţionale
 • prezentarea documentelor medicale pentru consultaţiile medicale efectuate de Matteo Politi, fără documente care să certifice calitatea de medic
 • nu se asigură dotarea minimă obligatorie pentru Cabinetul de Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reparatorie
 • nerespectarea ritmului de evacuare a deşeurilor medicale periculoase;
 • identificarea de produse medicamentoase cu termen de valabilitate depășit
 • lipsa din dotarea unitățiilor a produselor biocide specifice dezinfecției mîinilor personalului și instrumentarului
 • lipsa dispozitivului de termosudare a ambalajelor hârtie-plastic
 • lipsa evidenței activității de sterilizare și a personalului calificat pentru această activitate
 • neefectuarea verificării tehnice a aparaturii de sterilizare
 • existența materialelor sanitare și a produselor medicamentoase cu termen de valabilitate expirat.
 • lipsă grafice zilnice orare cu operațiunile de curățenie/dezinfecție efectuate pentru fiecare încăpere și între intervenții
 • nerespectarea structurii autorizate (sala recoltări probe biologice a fost transformată în depozit, lipsa vestiar/garderobă pacienți)
 • nerespectarea de către personal a precauțiunilor universale, protocoalele și procedurile de lucru
 • identificarea în sala de operații de instrumentar și material moale nesterile (cu termen de valabilitate depășit)

La data controlului, într-una dintre clinici nu s-a putut face dovada autorizației sanitare de funcționare, nu era asigurat grupul sanitar pentru personal și nici iluminatul natural.În cazul clinicii care a fost închisă, unitatea acorda consultații medicale deși avea emisă Decizia de Suspendare a Activității nr. 36/02.09.2018, încă din luna septembrie a anului 2018, iar la una dintre cele 10 clinici verificările sunt în curs de desfășurare, ele nefiind finalizate.

Conducerea DSPMB a anunțat MS că a depus deja plângere penală împotriva angajaților care au întocmit și verificat codurile de parafă.

În perioada următoare, inspectorii sanitari vor continua verificările și la alte unități de acest tip.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

 • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Genarius
19 Feb 16:31
Scrieți in clar care sunt clinicile private! Detalii pana la sfârșit nu frânturi ca rade lumea de voi!
Răspunde
0 0
Jan
19 Feb 03:14
SPitalul din calarasi cind se inchide ca si acolo activa o doftoroaiei !!!? Dar politia rutiera romanos cind se inchide ca si acolo a lucrat 20 de ani un agent fara carnet de conducere !!!? Dar ...
Răspunde
0 0
Costea
18 Feb 15:45
Despre ce clinici este vorba ?
Dati-le nume, adresa ca sa stie oamenii unde sa mearga data viitoare ..
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?