O clasă formată din elevi supradotaţi din Vaslui riscă să fie desfiinţată

6 Aprilie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Singura clasă formată din elevi supradotaţi, din judeţul Vaslui, riscă să fie desfiinţată. Şi asta pentru că banii promişi de Guvern pentru finanţarea clasei de elită întârzie să apară. Până acum cazarea, masa şi rechizitele elevilor au fost plătite din fondurile liceului în cadrul căruia funcţionează clasa specială. Conducerea instituţiei spune însă că a ajuns la fundul sacului şi nu mai poate suporta cheltuielile.
Cei 25 de elevi selectaţi pentru clasa de elită provin din familii sărace, din mediul rural. Chiar dacă sunt departe de case şi de familii, micuţii se bucură că li s-a oferit şansa să înveţe la nivel avansat.

"Desfăşor orele foarte uşor pt că sunt copiii capabili de performană. Avem un copil care s-a calificat la etapa judeţeană a olimpidei de matematică", a declarat Izabela Mititelu, profesoară de matematică.Din octombrie 2008 de când a fost înfiinţată clasa de elită s-au cheltuit peste 40.000 de lei pentru cazarea, masa şi rechizitele elevilor. Totul a fost finanţat din fondurile liceului.

"La ora aceasta nu mai avem cum să finanţăm această clasă, suntem la capătul resurselor financiare şi cred că vom fi nevoiţi să trimitem copiii acasă ori să le solicităm bani părinţilor deşi nu cred ca aceşti părinţi ar avea de unde să achite cantina copiilor", a spus Romel Vicol, director Grupul Şcolar Ştefan Procopiu.

Programul de burse pentru copiii din mediul rural, capabili de performanţă, a demarat la începutul anului şcolar 2008-2009. Doar în 16 judeţe din ţară s-au înfiinţat astfel de clase.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?