Numărul românilor restanțieri la bănci, la nivelul maxim din ultimii trei ani

7 Iulie 2016
Datornici
Datornici

Numărul persoanelor fizice cu restanţe de peste 30 de zile la bănci şi instituţii financiare nebancare (IFN) a crescut în luna mai cu 10.696, sau 1,5%, faţă de luna precedentă, până la 739.513, nivel-record din iunie 2013, însă valoarea restanţelor a scăzut uşor, potrivit datelor Biroului de Credit, publicate de Banca Naţională a României (BNR), citate de News.ro.

În aprilie, numărul de restanţieri era de 728.819. Un număr al restanţierilor la bănci şi IFN-uri atât de ridicat nu a mai fost înregistrat din iunie 2013, când 740.180 de persoane erau înregistrate cu rate neplătite la timp, potrivit seriilor de date publicate de Banca Naţională a României (BNR), consultate de News.ro. 

Luna mai a fost a cincea lună la rând în care numărul restanţierilor a crescut. 

Valoarea sumelor restante a scăzut în luna mai la 11,53 miliarde lei (2,56 miliarde euro), de la 11,62 miliarde lei în aprilie, când s-a atins un nivel maxim al ultimilor doi ani.

Din totalul sumelor restante, cele la creditele în euro au cea mai mare valoare în luna mai, de 4,8 miliarde lei, urmate de restanţele la împrumuturile în lei (4,51 miliarde lei) şi la cele la creditele în franci elveţieni (2,18 miliarde lei).Restanţele cele mai mari au o întârziere de peste 90 de zile, cu o valoare totală de 7,58 miliarde lei. Restanţe în valoare de 1,93 miliarde de lei sunt aferente unor credite aflate în fază de colectare. 

În luna mai, la Biroul de Credit au raportat informaţii 31 de bănci şi 26 de IFN-uri.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?