"Nu mai spuneți Statul Islamic, ci Daesh!". Explicaţia dată de premierul britanic

2 Decembrie 2015

Premierul britanic David Cameron și-a anunțat miercuri decizia de a desemna gruparea jihadistă Statul Islamic exclusiv cu acronimul în limba arabă "Daesh", pentru a scoate în evidență lipsa de legitimitate a acestei organizații.

Această grupare "nu este nici o emanație a islamului, nici un stat", a subliniat Cameron în fața Camerei Comunelor, cu prilejul dezbaterilor referitoare la o intervenție militară britanic în Siria împotriva Statului Islamic.

Gruparea este denumită în limba engleză Islamic state (IS), ISIL (Islamic state of Iraq and the Levant) sau ISIS (Islamic state of Iraq and Sham).

"Cred că este timpul să ne alăturăm aliaților noștri Franța, Liga Arabă și alți membri ai comunității internaționale, folosind, cât de des posibil, termenul de 'Daesh' în locul celui de 'ISIL'", a arătat prim-ministrul britanic.

De altfel, unul din conturile de Twitter ale guvernului britanic, denumit până acum 'UK Against ISIL' a fost rebotezat 'UK Against Daesh', chiar în momentul în care David Cameron făcea anunțul respectiv.Deși termenul 'Daesh' este acronimul în limba arabă pentru ISIL (Statul Islamic în Irak și în Levant), se pare că el nu este bine văzut de către jihadiști, pentru că, atunci când este pronunțat, nu se aude cuvântul 'islamic'.

În plus, adepți și membri ai grupării utilizează în limba engleză acronimul ISIS pentru a se descrie, încă un motiv pentru premierul britanic de a nu mai folosi acest apelativ, mai notează AFP.

 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?